sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Viidenpitäjän Ajo 24.5.2015


 

Porvoossa järjestettiin Porvoon Akilleksen kuntojaoston toimesta perinteinen Viiden Pitäjän Ajot. Kyseessä on pienimuotoinen kuntotapahtuma joka on normaalisti kerännyt paikalle 50-100 ajajaa. Matkavaihtoehtoina oli 30, 50 ja 90 km reitit joten valinnan varaa oli jokaisen makuun.
Viime vuonna paikalla oli minun lisäksi kolme muutakin ACT polkijaa ja saatiin polkea lähes 30 asteen helteessä, tänä vuonna ACT:tä edusti minä sekä Tommi ja sää oli huomattavasti vilpoisempi, joten irtolahkeille ja hihoille tuli käyttöä.

Klo. 9 tuli lähtökäsky ja näin polkijat lähtivät liikkeelle Akilleksen pyöräilijöiden vetäminä. Akilleksella oli hyvä edustus tapahtumassa ja heidän kuskeja näkyi ryhmässä enemmänkin. Vauhti oli maltillista alusta alkaen, viime vuonna ensimmäiset 10 kilometriä poljettiin 39 km/h keskarilla mutta nyt vauhti oli noin 33 km/h paikkeilla. Omasta mielestäni vauhti olisi voinut ehkä olla vähän kovempi alussa niin joukon koko olisi karsiutunut pienemmäksi. Pieni sadekuuro kasteli vähän ajajia ennen puoltaväliä mutta muuten sää oli ihan hieno.
Vauhti jatkui rauhallisena yli puolenvälin saakka, sitten vauhti vähän kiihtyi loppua kohden. Tommi kunnostautui vetotöissä ja oli aktiivisesti kärjessä vetämässä yhdessä Akilleksen ajajien kanssa. Minä olin päättänyt välttää vetotöitä ja nauttia enemmän joukon keskikohdalla peesailusta. Oma kuntoni ei ollut niin hyvä kuin viime vuonna joten nyt oli säästettävä voimia aina kun pystyi.

Ajo pääjoukossa oli rauhallista ja matka eteni mukavasti, ehtin jopa vaihtaa kuulumisia yhden ruotsinkielisen Akilleksen ajajan kanssa. Kun matkaa maaliin oli alle 20 km niin vauhti oli vähän kiihtynyt ja keskivauhti oli kivunnut 35 km/h tienoille. Veto oli kuitenkin tasaista mielestäni huomattavasti vähemmän kuntoa rasittava kuin viime vuonna. Tästä kertoi myös se että viime vuonna viimeisen kymmenen kilometrin kohdalla pääjoukko oli noin kuuden kuskin suuruinen mutta nyt ryhmässä oli ehkä noin 15-20 kuskia.
Kun matkaa oli jäljellä noin kuusi kilometriä niin rupesi näkymään pientä kirimistä ja kiihdyttelyä. Kaksi kilometriä maalista niin jäin vähän pääjoukosta kun jalat rupesi pienen iskun jälkeen hirttämään taas kiinni. Tommi oli vielä hienosti mukana pääjoukossa vaikka hänen jalat olivat alkaneet kramppailemaan.

Pääjoukon maaliintulo.
Tommi toi hienosti ACT:n värit pääjoukon mukana maaliin ja itse rullaillin maaliin noin minuutin hänen jälkeen. Oltiin molemmat tyytyväisiä tapahtumaan ja kaiken kaikkiaan ajo oli erittäin siistiä pääjoukossa. Olin positiivisesti iloinen siitä että kunto jatkaa paranemistaan, tänään maalissa mittari näytti keskivauhdiksi 35,1 km/h mikä on vain 0,6 km/h vähemmän kuin viime vuonna samassa tapahtumassa.

Vähän jo hymyilyttää kun maali näkyy.

Pientä sekoilua reitin osalta oli matkan aikana, ja muutamaan otteeseen tuli hämmennystä minne piti seuraavaksi kääntyä. Loppujen lopuksi aika vähän valittamisen aihetta ja tapahtumalla oli muutenkin rauhallinen luonne eikä virallista aikaa otettu. Reikiä oli paikoitellen tiessä mutta muuten reitti oli oikein hyvä ja tarjosi hienot näkymät Itä-Uudenmaan maisemissa.

Kuvia: Viidenpitäjän Ajot 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti