lauantai 9. toukokuuta 2015

Nurmijärvi Ajo 9.5.2015



 
Kauden toinen pyöräilytapahtuma minun osalta oli edessä kuin oli vuorossa Hyvinkään Pyöräilijöiden eli Hypy:n järjestämä Nurmijärvi Ajo Rajamäellä. Kyseessä oli jo perinteeksi muodostunut Nurmijärvi Superday, eli samana päivänä oli kolme eri tapahtumaa.

Maastopyöräilyä edusti Nurmijärvi MTB ajo, jossa matkoina oli valittavana minimaraton 10 km, puolikasmatka 26 km sekä täysmatka 49 km.

Maastokisan lisäksi maantiellä oli kaksi eri tapahtumaa, virallinen lisenssikilpailu Nurmijärvi GP sekä lisenssivapaa Nurmijärvi Ajo.
Nurmijärvi GP:ssä oli sarjasta riippuen matkana 168 km jonka Elite-sarjalaiset polkivat, tai 84 km matka jonka kilpasarjalaiset sekä osa master-lähdöistä ajoivat. Viimeinen matka oli pituudeltaan 42 km jonka ajoivat loput miesten ja naisten master-sarjoista. .
Nurmijärvi Ajon lisenssivapaat kuskit polkivat joko 84 km tai 42 km reitin.  Minä kun en ole tälle kaudelle hankkinut lisenssiä niin osallistuin lisenssivapaaseen lähtöön ja 84 km matkalle. Kuntotaso ei kyllä tällä hetkellä riitä edes kilpasarjan vauhtiin joten harrastelähdön taso on aivan riittävä.

Edellisenä päivänä alkaneet mahavaivat tekivät olon tukalaksi jo ennen kuin kisa oli edes päässyt käyntiin. Onneksi olo oli vähän helpottanut edellisestä päivästä, muuten ei olisi polkemisesta tullut mitään. Olo oli tänään parempi mutta aivan kunnossa en vieläkään kuitenkaan ollut, vaikka oli vähän voimaton olo niin päätin silti lähteä matkaan.

Alkumatka meni ihan hyvin ja innostuin myös vetohommiin, näin jälkikäteen ajateltuna voi sanoa että ehkä olisi ollut viisaampaa pysytellä perällä. Mutta ryhmä oli vielä sen verran suuri ja polkijoiden taso oli niin laidasta laitaan että ajattelin että ryhmä tulee varmasti menemään poikki enkä halua silloin olla häntäpäässä mistä joutuisi kirimään kärkeä kiinni.

Ryhmän vauhti oli aika rauhallista, noin 33-37 km/h, välillä ryhmän vauhti kiihtyi päällä 40. Tuuli oli kyllä mielestäni todella kova mikä teki reitistä haastavamman kuin viime vuonna. Tuuli haittasi kyllä selvästi ajamista ja yhden polkijan pyörä lipesikin yhdessä vaiheessa pientareen puolelle kuin äkillinen tuulenpuuska iski. Ilman haavereita kuitenkin selvittiin mutta itse pidin ajamista hiukan tukallisena tuulen takia.
Noin puolessa välissä rupesi tulemaan ongelmia ja voimat rupesivat osoittamaan hiipumisen merkkejä. Ryhmästä tuli tämän seurauksena pudottua mutta vähän ajan päästä näin että takaa tuli kolme muutakin kuskia joita jäin odottamaan ja liityin heidän seuraansa.

Yksi polkijoista oli valitettavasti aika puhki jo, joten ryhmämme vauhti hiipui. Ylämäet olivat tälle kaverille täyttä myrkkyä ja yhdessä vaiheessa hän ja yksi toinen polkija jäikin aika kauaksi. Jatkoin hetken matkaa kolmannen polkijan kanssa, mutta kun huomasimme että kaksi oli pudonnut kyydistä päätimme jäädä odottamaan heitä. Lopulta nämä kaksi muuta polkijaa saivat meidät jälleen kiinni ja ryhmämme oli taas koossa.
Minulla olisi ollut menohaluja kovempaankin vauhtiin ja olin aika innokkaasti kärjessä vetämässä. Vauhti oli kuitenkin aika rauhallista sillä muuten ryhmä olisi hajonnut käsiin. Kun matkaa oli jäljellä ehkä noin 10 km niin päätin lähteä polkemaan omaa vauhtiani ja näin irtosin ryhmästä.

Christianin loppurutistus.
Yksin polkeminen oli kyllä raskaampaa kuin ryhmässä, mutta vauhtini oli kuitenkin vähän kovempaa mitä ryhmämme oli pitänyt. Lopussa tosin voimani alkoivat olla aika loppu ja näin oma vauhtini hidastui aika reilusti. Maalisuoralla innostuin kuitenkin pieneen loppukiriin ja oma mittarini näytti loppuajaksi 2:37:13, matkan ollessa 85,2 km. Keskivauhdiksi muodostui näin 32,6 km/h mikä on hitain keskivauhtini sitten vuoden 2013 Route 300 jossa matkana oli kuitenkin 300 km. Loppusijoitukseni oli 12:s ja aika oli selvästi huonompi kuin viime vuonna joten omasta mielestäni homma meni vähän penkin alle. Viime vuonna pääsin sentään pääjoukossa maaliin ja samaan olisi nytkin pitänyt olla rahkeita. Tiedä sitten oliko mahavaivat vieneet voimat ja kova tuuli viimeistellyt homman mutta aivan putkeen ei nyt mennyt.
Maastopuoli veti runsaasti nuoria.

Harrastesarjan kolmen kärki:
84 km

  1. Peter Juselius                                 NCK                                   2:25:53
  2. Toni Salojärvi                                 Klaukkala                          2:25:53
  3. Alain Bourdon                                RSP/Rauma                       2:26:53

42 km
  1. Heikki Roselius                              Cycle Center                      1:30:14
  2. Olli Laaksonen                               Kustavin Ahto                    1:41:54
  3. Meri-Tuuli Laaksonen                    Kustavin Ahto                    1:41:54



Lisää kuvia tapahtumasta.

Tuloksia:

Nurmijärvi Ajo 

Nurmijärvi GP 

Nurmijärvi MTB 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti