sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Seutulan Kierros 2.5.2015


Talviharjoittelun jälkeen oli vuorossa kauden ensimmäinen tapahtuma, sää valitettavasti ei suosinut Seutulan Kierrosta. Viime vuonna tapahtuma oli vain naisille tarkoitettu mutta tänä vuonna niin miehet kuin naisetkin olivat tervetulleita tapahtumaan.
Kuten mainittua niin sää ei ollut paras mahdollinen vaan vettä tuli reippaasti niskaan. Sää oli sen verran kehnoa että mietin kauan osallistuisinko ollenkaan tapahtumaan, mutta lopulta päätin kuitenkin että polkea lähtöpaikalle. Saisihan sitä kuitenkin tehtyä lenkin että ei päivä ihan laiskotteluksi menisi. Matkavaihtoehtona oli yhden kierroksen eli 41 km tai kahden kierroksen eli 82 km urakka.

Pähkäilyni seurauksena oli että tuli vähän kiire ehtiä kisapaikalle ja lopulta olin lähtöpaikalla noin kolme minuuttia ennen lähtöä. Erityisen iso kiitos järjestäjille jotka vielä tässä vaiheessa kelpuutti minut mukaan ja sain kuin sainkin itseni ilmoitettua mukaan matkalle.

Kärkiporukka lähti heti kunnon vauhtiin ja huomasin että tänään ei ollut mitään jalkaa roikkua siinä vauhdissa mukana. Poljin vähän aikaa yksin ja huomasin että takaa tuli kaksi pyöräilijää, mies ja naispolkija. Liityin sitten heidän seuraansa ja näin etenimme kohti Köningstedt kierrosta. Tässä tulikin ongelmia sillä reittimerkinnät puuttuivat yhdestä risteyksessä joten ajoimme ohi.
Huomasimme kun tulimme Härmeenlinnanväylälle että nyt tuli mentyä vähän väärin.
Löysimme kuitenkin nopeasti oikealle reitille ja näin matka pääsi jatkumaan. Joku opaskyltti näytti vähän minne sattui ja näin ajoimme vähän pitkäksi yhden toisenkin risteyksen. Kun tulimme takaisin Riipiläntielle niin tämän jälkeen ei enää tapahtunut eksymisiä.

Kolmen koplamme eteni rauhallista vauhtia ja sadetta tuli niskaan koko matkan aikana. Mietin matkan aikana että onneksi tuli ilmoitettua vain lyhyelle matkalle, 41 km tässä säässä tulisi olemaan aivan tarpeeksi. Vaikka poljimme erittäin rauhallista vauhtia niin lopussa onnistuimme kuitenkin saamaan muutaman muun polkijan kiinni.
Maalissa jäin sitten juttelemaan muutaman tuttujen naamojen kanssa, kovin kauan en kuitenkaan viitsinyt jäädä paikoille sillä olin reissusta ihan läpimärkä ja vielä olisi edessä 17 km siirtymä kotiin. Kotona olikin sitten lämmin sauna odottamassa, ja pakko myöntää että se tuli kyllä tarpeeseen.
Maalissa oli märkä olo.
 Loppuaika 41 km matkalle oli 1:22:11 ja viides sija, tosin mukana ei ollut luin 7 kuskia tälle lyhyelle matkalle.
Lyhyeen matkan voittajan aika oli 1:13:05 joten jos tosissaan olisi tullut ajettua niin olisi ollut huomattavasti lähempänä.
Päämatkan eli 82 km voiton vei CCT:n Niki Birling ajalla 2:14.05.

Kaksi kierrosta tässä säästä olisi kyllä ollut aivan liikaa minulle, jos sää olisi ollut parempi niin sitten olisi ollut toinen asia. Ikävä asia järjestäjille että keli sattui olemaan näin huono, muuten olisi varmasti ollut enemmän polkijoita viivalla. Tosin ajankohtakin on aika aikaisin keväästä, joten keli on muutenkin vähän vilpoista vielä.
Kaiken kaikkiaan voi sanoa että sateinen reissu mutta jos ensi vuonna on parempi keli niin varmasti taas mukana. Pientä reittisekoilua lukuun ottamatta järjestelyt toimivat oikein hyvin ja olihan se reittikin oikein hyvä.

Lopputulokset:
41 km
1. Heikki Roselius                CCT                                    1.13.05
2. Janne Hallikainen             ACT                                    1.13.05
3. Aliisa Priha                       CCT                                    1.22.11

82 km
1. Niki Birling                      CCT                                    2.14.05
2. Santeri Syrjä                    Finnfalz – Rush Racig         2.17.16
3. Lasse Huovilainen            CCT                                    2.17.16

Täydelliset tulokset löytyvät täältä





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti