perjantai 6. toukokuuta 2016

Pyöräilykausi 2016 ja uudet kilpasarjat



Kesä on vihdoin saapunut kelienkin puolesta ja minulla kauden ensimmäiset kisat odottavat jo nurkan takana. Minulla mennyt talvikausi koostui aika pitkälti samoista elementeistä kuin viime vuonnakin. Helsingin Polkupyöräilijöiden (HePo ) järjestämä Animal Spin vastasi kovimmista harjoituksista ja niissä totisesti hiki virtasi kiitos hyvien vetäjien. Talvella tuli ulkonakin poljettua jonkun verran ja tietysti salitreeniäkin tuli vähän tehtyä, jospa sitä voimaa olisi vähän jaloissa kun ensimmäiset kisat koittavat. Menneellä talvella en päässyt ollenkaan hiihtämään mikä jäi vähän harmittamaan mutta onneksi pyöräilyä pystyi harrastamaan taas läpi koko talven.

Nyt kun aurinko paistaa ja lämpötilat kohoavat jo 20-asteen paremmalle puolelle niin maantiepyöräkin on ollut ahkerassa käytössä. Tänä kesänä ajattelinkin panostaa virallisiin kisoihin kun aikaisemmin olen ajanut vain lisenssivapaita kuntoajoja.
Tälle kaudelle kuitenkin Suomen Pyöräilyunioni (SPU ) sai ajettua läpi sarjauudistuksen.
Ennen sarjoja oli periaatteessa vain Elite sekä kilpasarja, sekä master-sarjoja ikä-ihmisille. Tälle kaudelle kuitenkin sarjoja tuli lisää 3 ja 4 kategorian muodossa.

Kaudella 2016 on siis valittavina seuraavat lähdöt:


  • M-Elite, N-Elite
  • Kategoria 2 ( entinen kilpasarja), sisältää M-Yleinen, M40, M45, M50, M55)
  • Kategoria 3 (M-Yleinen, M60, M65)
  • Kategoria 4 (N-Yleinen, N-Masters, M70, M80)


Kategoria 3 on uusi aloittelijaystävällinen sarja jonka kautta toivon mukaan uusia kasvoja innostuu osallistumaan kilpailuihin. Minun mielestäni uudistus on loistava ja itsekin olen nyt osallistumassa tähän sarjaan, ilman tätä sarjauudistusta tuskin olisin lisenssiä hankkinut ja luultavasti olisin vain ajanut kuntoajoja kuten aikaisempinakin vuosina.

Nyt myös naisilla on valittavina toinen sarja kuin Naisten Elite mikä toivon mukaan madaltaa kynnystä ja innostaa myös naisia osallistumaan kisoihin.

Ensimmäiset kisat ovat jo ajettu Porissa Lattomeriajojen  ja Turussa Simo Klimscheffskij’n muistoajojen ja TS-kortteliajojen merkeissä.
Sen mitä fillarifoorumilla olen lukenut niin uudistukset ovat saaneet erittäin hyvää palautetta.

Itse aloitan oman kisakauteni 7.5.2016 poljettavalla Nurmijärvi GP:llä.
Kaikki kategoriat ovat Nurmijärvellä edustettuina sekä samana päivänä ajetaan myös Nurmijärvi ajona tunnettu kuntoajo sekä maastopyöräkilpailu, joten jokaiselle löytyy taatusti sopivaa ajoseuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti