lauantai 7. toukokuuta 2016

Nurmijärvi GP 7.5.2016



Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta kun omalta osaltani oli edessä kesän ensimmäinen virallinen kisastartti. Olin ilmoittautunut Kategoria 3:sen lähtöön ja viivalla oli muitakin tuttuja naamoja muun muussa Hepon lenkeiltä.
Matkana oli 84 km kauniissa maisemissa ja upeassa kelissä. Minun sarjaani oli ilmoittanut 28 ajajaa mikä oli mielestäni ihan sopiva määrä. Meidän lähtö oli vasta klo 11.20 joten ennen starttia ehdin nähdä Eliten startin ja fiilistellä tunnelmaa.
MTB-kisa tarjosi lähtöja myös perheen pienemmille.
Samaan aikaan maantielähtöjen kanssa oli myös maastopyöräkisa joka oli kerännyt erittäin hyvin osallistujia, ennakkoilmoittaneita oli kuulemani mukaan ollut reilu 300, kaiken kaikkiaan Nurmijärvi Superday tapahtuma keräsi 700 pyöräilijää.
MTB-kisa tarjosi matkoja ja sarjoja eri tasoisille kuskeille joten maastopyöräilijöitä hellittiin paitsi upean radan niin myös hienon tarjonnan kautta.

Kategoria 3:sen lähtö sujui rauhallisesti.
Mutta sitten takaisin omaan lähtööni joka siis koitti nimenhuudon jälkeen klo 11.20. Liikkeelle lähdettiin siististi etuauton takaa ja kun vapaa-vauhti alkoi niin alku mentiin erittäin rauhallista vauhtia. Taisi vauhti olla vain noin 30 km/h joten alku meni hitaasti körötellen mutta olihan matkaakin reilusti joten hidas alku sopi itselleni oikein hyvin.
Alussa oli vähän häröilyä ryhmän sisällä joten itse päätin ajella rauhallisesti ryhmän taka-osassa ja peesailla, tähän pakotti myös vähän se että oma kuntoni ei omasta mielestäni ollut vielä mikään huippu joten ainoa tavoite oli pysyä ryhmän mukana loppuun asti.
Alun hapuilun jälkeen ajo oli kuitenkin erittäin siistiä ryhmässä, mitä nyt ajolinjoja vaihdettiin sivuille paikoitellen aika rohkeasti, näin se ainakin takaa näytti. Mutta ilman haavereita edettiin ja se oli tärkeintä.
Vauhtikin kiihtyi pikkuhiljaa ja noin puoleen väliin matkaa keskivauhti oli noin 35,5 km/h. Vauhti oli kuitenkin erittäin tasaista joten ryhmästä ei pahemmin pudonnut porukkaa. Vaikka loppua kohden vauhti vähän kasvoi, niin että maalissa mittari näytti keskivauhdiksi 37,2 km/h, niin pääjoukko oli periaatteessa yhtä suuri kuin alussakin.

Itselleni ylämäet meni erittäin helposti mutta tasamaalla on aina vähän rankempaa. Nurmijärvellä maali sattui vielä olemaan aika tasaisella suoralla (pikku nyppylä siinä ennen maalia on) joten loppu oli periaatteessa sprintti.
Minä olisin tarvinnut kunnon ylämäen juuri ennen maalia että olisi ollut mitään toivoa päästä yrittämään mitään, mutta viimeinen kunnon ylämäki on sen verran monta kilometriä maalista että sen irtioton pääjoukko olisi helposti ajanut kiinni.
Nyt tyydyin vain tulemaan turvallisesti maaliin pääjoukon mukana, mikä olikin ihan viisasta sillä loppusuoralla joku oli vahingossa päästänyt auton meidän sekaan juuri kuin käännyttiin loppusuoralle. Oli hyvä onni että ketään ei törmännyt autoon joka koitti kääntyä vasemmalle samalla kun meidän ryhmä aloitti loppuspurtin.
Itsekin onnistuin täpärästi väistämään auton oikealta puolelta mutta siinä meni kyllä vähän fiiliksiä. Mutta muuten tapahtuma oli kuitenkin erittäin hyvin järjestetty ja mukava.
Loppusijani oli 23, vaikka pääjoukon hännillä tulinkin maaliin niin ihan tyytyväinen olen lopputulokseen. Tästä on nyt hyvä jatkaa ensi viikonloppuna ajettavaan Seutulan kierrokseen.

Täydelliset Nurmijärvi GP tulokset



N-Elite, 84 km

  1. Maija Syrjä, AHH Cycling Team / HyPy, 2:32:21
  2. Heini Salovaara, AHH Cycling Team / HyPy, 2:32:21
  3. Michaela Åvall, ACT Ladies, 2:32:21

M-Elite / U23, 168 km

  1. Aleksi Hänninen, Porvoon Akilles, 4:05:00
  2. Joni Kanerva, Porvoon Akilles, 4:07:38
  3. Johan Nordlund, Racebike-Focus, 4:07:38


Kategoria 2, 126 km

  1. Aimo Pyykkönen, Team CCH/Kivenlahden Pyörähuolto, 3:09:44
  2. Mikael Turunen, JäPy, 3:09:44
  3. Antti Mäkelä, JäPy, 3:09:44

Kategoria 3, 84 km

  1. Gilber Kask, Ounaksen Pyörä-Pojat, 2:15:15
  2. Juha Viljanen, TVC, 2:15:32
  3. Jarkko Laitinen, JyPS, 2:15:50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti