lauantai 14. toukokuuta 2016

Seutulan Kierros 14.5.2016


Seutulan kierroksen järjestäjällä ei kyllä ole tuuri puolellaan ainakaan sään suhteen. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Seutulan kierros poljettiin kaatosateessa  ja tänäkään vuonna ei aurinkorasvaa tarvinnut laittaa.
Reitti noudatti samaa kaavaa kuin viime vuonna, eli yhden kierroksen pituus oli noin 41 km. Omasta mielestäni reitti on oikein hyvä vaikkakin ehkä turhan lyhyt, 10 tai 20 km lisää ei tekisi pahaa.
Muutoksena viime vuoden tapahtumaan, nyt tapahtuma ajettiin paitsi kuntoajona sekä tarjolla oli myös viralliset kisastartit Elite sekä kategoria 2-4 sarjoille.

Kategoria 3:sen nimenhuuto menossa.
Itse osallistuin tapahtumaan kategoria 3:sen sarjassa joten matkaa poljettavaksi tuli yksi kierros, eli noin 41 km. Kategoria 4 sekä kuntoajosarja ajoivat saman matkan kun taas Eliten matkana oli 123 km ja kat. 2 matkana oli 82 km.
Kuten viime vuonnakin niin samaan aikaan ajettiin myös Naisten kansainvälistä etappiajo tapahtumaa.

Matkaan mentiin juuri kun sade alkoi.

Kuten viime vuonnakin niin sää oli perinteistä suomalaista kesäsäätä eli tummia pilviä kerääntyi lähtöalueelle ennen starttia. Juuri ennen lähtöä vesisade sitten alkoi joten sateessa sai taas polkea.
Osallistujia oli harmillisen vähän joten Elite sekä kategoria 2:sen lähdöt yhdistettiin ja samoin tehtiin kategoria 3:sen, 4:sen ja kuntosarjan kanssa. Elite ajoi lopulta saman matkan kuin kategoria 2:sen kuskit eli 82 km.
Omasta mielestäni matkana 41 km oli vähän lyhyt mutta toisaalta märässä kelissä tämäkin tuntui ihan tarpeeksi pitkältä.

Itselleni ei oikein märkä ja kylmä keli sovi ja muutenkin meno tuntui tällä kertaa erittäin raskaalta. Viimeistään Palojoen kohdalla huomasin että nyt ei ollut minun päiväni, normaalisti mäet ovat olleet vahvin puoleni niin nyt oli pääjoukosta tippuminen lähellä.
Atte Kinnusen ja Antton Kössön irtiotto.
Puolenvälin kohdalla IK-32:n Atte Kinnunen ja CCH:n Antton Kössö saivat aikaan irtioton pääjoukosta. Itselläni oli sykkeet jo sen verran kohoilla että mahdollisuuksia tai rahkeita lähteä heidän perään tai ajaa heitä kiinni ei minulla ollut. Ajattelin vielä tässä vaiheessa että pääjoukkomme saisi heidät kiinni ennen maalia mutta loput CCH:n ja IK-32:sen kavereista onnistui pitämään joukon sen verran hyvin kurissa että irtiotto kesti maaliin asti.
Loppukirissä Antton Kössö vei niukasti voiton ennen Atte Kinnusta. Pääjoukon saapuessa maaliin IK:n Miklas Siivonen oli vahvin loppukirissä.
Tässä kohtaa tuli vielä roikuttua mukana mutta Katriinantiellä paukut sitten loppuivat.
Itse puuskutin pääjoukon mukana Katriinantielle asti mutta sitten oli paukut jo sen verran syöty että pääjoukko pääsi vähän karkuun.
Loppusijoitukseni oli 13:sta mutta en oikein ollut tyytyväinen tulokseen, luulen että reissu olisi mennyt paljon paremmin jos sää olisi ollut yhtä aurinkoinen kuin viikko sitten Nurmijärvellä.
Nyt keskivauhti oli alhaisempi samalla kuin sykkeet olivat 10 pinnaa korkeammalla.
Maaliin tultiin ja vähän hymykin irtosi.
Järjestäjille täytyy kuitenkin antaa iso kiitos hyvästä tapahtumasta vaikka sää ei ollutkaan paras mahdollinen, toivon mukaan ensi vuonna sääkin olisi kohdallaan sillä Seutulan kierros on ehdottomasti tapahtuma joka tervetullut lisä kisakalenteriin.











Tulokset:

Lähtö 1, M-Elite 82 km
  1. Joni Kanerva, Porvoon Akilles, 2:05:17
  2. Erik Relanto, Finnfalz-Rush Racing, 2:05:17
  3. Niki Birling, IBD Cycling, 2:05:17

Lähtö 2, Kategoria 2, 82 km
  1. Erkko Salonen, CCH, 2:05:17
  2. Mikael Turunen, JäPy, 2:05:17
  3. Jarkko Kokko, Team CCH/Kivenlahden Pyörähuolto, 2:10:09
Lähtö 3, Kategoriat 3 ja 4, kuntosarja, 41 km
  1. Antton Kössö, CCH, 1:07:37
  2. Atte Kinnunen, IK-32, 1:07:37
  3. Miklas Siivonen, IK-32, 1:08:10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti