lauantai 14. toukokuuta 2016

Seutulan Kierros 14.5.2016


Seutulan kierroksen järjestäjällä ei kyllä ole tuuri puolellaan ainakaan sään suhteen. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Seutulan kierros poljettiin kaatosateessa  ja tänäkään vuonna ei aurinkorasvaa tarvinnut laittaa.
Reitti noudatti samaa kaavaa kuin viime vuonna, eli yhden kierroksen pituus oli noin 41 km. Omasta mielestäni reitti on oikein hyvä vaikkakin ehkä turhan lyhyt, 10 tai 20 km lisää ei tekisi pahaa.
Muutoksena viime vuoden tapahtumaan, nyt tapahtuma ajettiin paitsi kuntoajona sekä tarjolla oli myös viralliset kisastartit Elite sekä kategoria 2-4 sarjoille.

Kategoria 3:sen nimenhuuto menossa.
Itse osallistuin tapahtumaan kategoria 3:sen sarjassa joten matkaa poljettavaksi tuli yksi kierros, eli noin 41 km. Kategoria 4 sekä kuntoajosarja ajoivat saman matkan kun taas Eliten matkana oli 123 km ja kat. 2 matkana oli 82 km.
Kuten viime vuonnakin niin samaan aikaan ajettiin myös Naisten kansainvälistä etappiajo tapahtumaa.

Matkaan mentiin juuri kun sade alkoi.

Kuten viime vuonnakin niin sää oli perinteistä suomalaista kesäsäätä eli tummia pilviä kerääntyi lähtöalueelle ennen starttia. Juuri ennen lähtöä vesisade sitten alkoi joten sateessa sai taas polkea.
Osallistujia oli harmillisen vähän joten Elite sekä kategoria 2:sen lähdöt yhdistettiin ja samoin tehtiin kategoria 3:sen, 4:sen ja kuntosarjan kanssa. Elite ajoi lopulta saman matkan kuin kategoria 2:sen kuskit eli 82 km.
Omasta mielestäni matkana 41 km oli vähän lyhyt mutta toisaalta märässä kelissä tämäkin tuntui ihan tarpeeksi pitkältä.

Itselleni ei oikein märkä ja kylmä keli sovi ja muutenkin meno tuntui tällä kertaa erittäin raskaalta. Viimeistään Palojoen kohdalla huomasin että nyt ei ollut minun päiväni, normaalisti mäet ovat olleet vahvin puoleni niin nyt oli pääjoukosta tippuminen lähellä.
Atte Kinnusen ja Antton Kössön irtiotto.
Puolenvälin kohdalla IK-32:n Atte Kinnunen ja CCH:n Antton Kössö saivat aikaan irtioton pääjoukosta. Itselläni oli sykkeet jo sen verran kohoilla että mahdollisuuksia tai rahkeita lähteä heidän perään tai ajaa heitä kiinni ei minulla ollut. Ajattelin vielä tässä vaiheessa että pääjoukkomme saisi heidät kiinni ennen maalia mutta loput CCH:n ja IK-32:sen kavereista onnistui pitämään joukon sen verran hyvin kurissa että irtiotto kesti maaliin asti.
Loppukirissä Antton Kössö vei niukasti voiton ennen Atte Kinnusta. Pääjoukon saapuessa maaliin IK:n Miklas Siivonen oli vahvin loppukirissä.
Tässä kohtaa tuli vielä roikuttua mukana mutta Katriinantiellä paukut sitten loppuivat.
Itse puuskutin pääjoukon mukana Katriinantielle asti mutta sitten oli paukut jo sen verran syöty että pääjoukko pääsi vähän karkuun.
Loppusijoitukseni oli 13:sta mutta en oikein ollut tyytyväinen tulokseen, luulen että reissu olisi mennyt paljon paremmin jos sää olisi ollut yhtä aurinkoinen kuin viikko sitten Nurmijärvellä.
Nyt keskivauhti oli alhaisempi samalla kuin sykkeet olivat 10 pinnaa korkeammalla.
Maaliin tultiin ja vähän hymykin irtosi.
Järjestäjille täytyy kuitenkin antaa iso kiitos hyvästä tapahtumasta vaikka sää ei ollutkaan paras mahdollinen, toivon mukaan ensi vuonna sääkin olisi kohdallaan sillä Seutulan kierros on ehdottomasti tapahtuma joka tervetullut lisä kisakalenteriin.











Tulokset:

Lähtö 1, M-Elite 82 km
  1. Joni Kanerva, Porvoon Akilles, 2:05:17
  2. Erik Relanto, Finnfalz-Rush Racing, 2:05:17
  3. Niki Birling, IBD Cycling, 2:05:17

Lähtö 2, Kategoria 2, 82 km
  1. Erkko Salonen, CCH, 2:05:17
  2. Mikael Turunen, JäPy, 2:05:17
  3. Jarkko Kokko, Team CCH/Kivenlahden Pyörähuolto, 2:10:09
Lähtö 3, Kategoriat 3 ja 4, kuntosarja, 41 km
  1. Antton Kössö, CCH, 1:07:37
  2. Atte Kinnunen, IK-32, 1:07:37
  3. Miklas Siivonen, IK-32, 1:08:10

lauantai 7. toukokuuta 2016

Nurmijärvi GP 7.5.2016



Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta kun omalta osaltani oli edessä kesän ensimmäinen virallinen kisastartti. Olin ilmoittautunut Kategoria 3:sen lähtöön ja viivalla oli muitakin tuttuja naamoja muun muussa Hepon lenkeiltä.
Matkana oli 84 km kauniissa maisemissa ja upeassa kelissä. Minun sarjaani oli ilmoittanut 28 ajajaa mikä oli mielestäni ihan sopiva määrä. Meidän lähtö oli vasta klo 11.20 joten ennen starttia ehdin nähdä Eliten startin ja fiilistellä tunnelmaa.
MTB-kisa tarjosi lähtöja myös perheen pienemmille.
Samaan aikaan maantielähtöjen kanssa oli myös maastopyöräkisa joka oli kerännyt erittäin hyvin osallistujia, ennakkoilmoittaneita oli kuulemani mukaan ollut reilu 300, kaiken kaikkiaan Nurmijärvi Superday tapahtuma keräsi 700 pyöräilijää.
MTB-kisa tarjosi matkoja ja sarjoja eri tasoisille kuskeille joten maastopyöräilijöitä hellittiin paitsi upean radan niin myös hienon tarjonnan kautta.

Kategoria 3:sen lähtö sujui rauhallisesti.
Mutta sitten takaisin omaan lähtööni joka siis koitti nimenhuudon jälkeen klo 11.20. Liikkeelle lähdettiin siististi etuauton takaa ja kun vapaa-vauhti alkoi niin alku mentiin erittäin rauhallista vauhtia. Taisi vauhti olla vain noin 30 km/h joten alku meni hitaasti körötellen mutta olihan matkaakin reilusti joten hidas alku sopi itselleni oikein hyvin.
Alussa oli vähän häröilyä ryhmän sisällä joten itse päätin ajella rauhallisesti ryhmän taka-osassa ja peesailla, tähän pakotti myös vähän se että oma kuntoni ei omasta mielestäni ollut vielä mikään huippu joten ainoa tavoite oli pysyä ryhmän mukana loppuun asti.
Alun hapuilun jälkeen ajo oli kuitenkin erittäin siistiä ryhmässä, mitä nyt ajolinjoja vaihdettiin sivuille paikoitellen aika rohkeasti, näin se ainakin takaa näytti. Mutta ilman haavereita edettiin ja se oli tärkeintä.
Vauhtikin kiihtyi pikkuhiljaa ja noin puoleen väliin matkaa keskivauhti oli noin 35,5 km/h. Vauhti oli kuitenkin erittäin tasaista joten ryhmästä ei pahemmin pudonnut porukkaa. Vaikka loppua kohden vauhti vähän kasvoi, niin että maalissa mittari näytti keskivauhdiksi 37,2 km/h, niin pääjoukko oli periaatteessa yhtä suuri kuin alussakin.

Itselleni ylämäet meni erittäin helposti mutta tasamaalla on aina vähän rankempaa. Nurmijärvellä maali sattui vielä olemaan aika tasaisella suoralla (pikku nyppylä siinä ennen maalia on) joten loppu oli periaatteessa sprintti.
Minä olisin tarvinnut kunnon ylämäen juuri ennen maalia että olisi ollut mitään toivoa päästä yrittämään mitään, mutta viimeinen kunnon ylämäki on sen verran monta kilometriä maalista että sen irtioton pääjoukko olisi helposti ajanut kiinni.
Nyt tyydyin vain tulemaan turvallisesti maaliin pääjoukon mukana, mikä olikin ihan viisasta sillä loppusuoralla joku oli vahingossa päästänyt auton meidän sekaan juuri kuin käännyttiin loppusuoralle. Oli hyvä onni että ketään ei törmännyt autoon joka koitti kääntyä vasemmalle samalla kun meidän ryhmä aloitti loppuspurtin.
Itsekin onnistuin täpärästi väistämään auton oikealta puolelta mutta siinä meni kyllä vähän fiiliksiä. Mutta muuten tapahtuma oli kuitenkin erittäin hyvin järjestetty ja mukava.
Loppusijani oli 23, vaikka pääjoukon hännillä tulinkin maaliin niin ihan tyytyväinen olen lopputulokseen. Tästä on nyt hyvä jatkaa ensi viikonloppuna ajettavaan Seutulan kierrokseen.

Täydelliset Nurmijärvi GP tulokset



N-Elite, 84 km

  1. Maija Syrjä, AHH Cycling Team / HyPy, 2:32:21
  2. Heini Salovaara, AHH Cycling Team / HyPy, 2:32:21
  3. Michaela Åvall, ACT Ladies, 2:32:21

M-Elite / U23, 168 km

  1. Aleksi Hänninen, Porvoon Akilles, 4:05:00
  2. Joni Kanerva, Porvoon Akilles, 4:07:38
  3. Johan Nordlund, Racebike-Focus, 4:07:38


Kategoria 2, 126 km

  1. Aimo Pyykkönen, Team CCH/Kivenlahden Pyörähuolto, 3:09:44
  2. Mikael Turunen, JäPy, 3:09:44
  3. Antti Mäkelä, JäPy, 3:09:44

Kategoria 3, 84 km

  1. Gilber Kask, Ounaksen Pyörä-Pojat, 2:15:15
  2. Juha Viljanen, TVC, 2:15:32
  3. Jarkko Laitinen, JyPS, 2:15:50


perjantai 6. toukokuuta 2016

Pyöräilykausi 2016 ja uudet kilpasarjat



Kesä on vihdoin saapunut kelienkin puolesta ja minulla kauden ensimmäiset kisat odottavat jo nurkan takana. Minulla mennyt talvikausi koostui aika pitkälti samoista elementeistä kuin viime vuonnakin. Helsingin Polkupyöräilijöiden (HePo ) järjestämä Animal Spin vastasi kovimmista harjoituksista ja niissä totisesti hiki virtasi kiitos hyvien vetäjien. Talvella tuli ulkonakin poljettua jonkun verran ja tietysti salitreeniäkin tuli vähän tehtyä, jospa sitä voimaa olisi vähän jaloissa kun ensimmäiset kisat koittavat. Menneellä talvella en päässyt ollenkaan hiihtämään mikä jäi vähän harmittamaan mutta onneksi pyöräilyä pystyi harrastamaan taas läpi koko talven.

Nyt kun aurinko paistaa ja lämpötilat kohoavat jo 20-asteen paremmalle puolelle niin maantiepyöräkin on ollut ahkerassa käytössä. Tänä kesänä ajattelinkin panostaa virallisiin kisoihin kun aikaisemmin olen ajanut vain lisenssivapaita kuntoajoja.
Tälle kaudelle kuitenkin Suomen Pyöräilyunioni (SPU ) sai ajettua läpi sarjauudistuksen.
Ennen sarjoja oli periaatteessa vain Elite sekä kilpasarja, sekä master-sarjoja ikä-ihmisille. Tälle kaudelle kuitenkin sarjoja tuli lisää 3 ja 4 kategorian muodossa.

Kaudella 2016 on siis valittavina seuraavat lähdöt:


  • M-Elite, N-Elite
  • Kategoria 2 ( entinen kilpasarja), sisältää M-Yleinen, M40, M45, M50, M55)
  • Kategoria 3 (M-Yleinen, M60, M65)
  • Kategoria 4 (N-Yleinen, N-Masters, M70, M80)


Kategoria 3 on uusi aloittelijaystävällinen sarja jonka kautta toivon mukaan uusia kasvoja innostuu osallistumaan kilpailuihin. Minun mielestäni uudistus on loistava ja itsekin olen nyt osallistumassa tähän sarjaan, ilman tätä sarjauudistusta tuskin olisin lisenssiä hankkinut ja luultavasti olisin vain ajanut kuntoajoja kuten aikaisempinakin vuosina.

Nyt myös naisilla on valittavina toinen sarja kuin Naisten Elite mikä toivon mukaan madaltaa kynnystä ja innostaa myös naisia osallistumaan kisoihin.

Ensimmäiset kisat ovat jo ajettu Porissa Lattomeriajojen  ja Turussa Simo Klimscheffskij’n muistoajojen ja TS-kortteliajojen merkeissä.
Sen mitä fillarifoorumilla olen lukenut niin uudistukset ovat saaneet erittäin hyvää palautetta.

Itse aloitan oman kisakauteni 7.5.2016 poljettavalla Nurmijärvi GP:llä.
Kaikki kategoriat ovat Nurmijärvellä edustettuina sekä samana päivänä ajetaan myös Nurmijärvi ajona tunnettu kuntoajo sekä maastopyöräkilpailu, joten jokaiselle löytyy taatusti sopivaa ajoseuraa.