lauantai 13. toukokuuta 2017

Nurmijävri Evoc GP 13.5.2017



Nurmijärvellä oli vuorossa seuraava kategoria 3:sen lähtö. Se oli yhdistetty tällä kertaa naisten eliten lähtöön.
Nurmijärvellä on aina ollut todella hyvä tunnelma ja hyvin järjestetyt karkelot.
Paikalla oli nytkin kaikkien maantiesarjojen lisäksi myös maastokisat.

Vaikka kategoria 3:sen lähtö ja naisten lähtö oli yhdistetty niin starttiviivalla ei kuitenkaan ollut kovin montaa polkijaa.
Toisaalta pidän siitä että lähtö on pieni, se pienentää huomattavasti riskiä mutta toisaalta järjestäjän puolesta on vähän kurjaa että osallistujia on niin vähän.
Siitä huolimatta järjestelyt pelasivat loistavasti ja todella iso peukku siitä, Nurmijärvellä tämä homma vaan osataan todella hyvin.

Koska omat edelliset kisat olivat menneet vähän penkin alle niin nyt halusin ajaa varman päälle enkä uskaltanut yhtään tuhlata voimia. Tämä johti siihen että vetomiehen paikalla ei minua pahemmin näkynyt ja ajelinkin melkein vain aurinkokannella.
Alussa meno oli vähän reippaampaa mutta sitten vauhti rauhoittui huomattavasti. Ryhmä ajoi erittäin siististi ja varsinkin alun jälkeen ajo oli todella rauhallista, tähän saattoi vaikuttaa kova tuuli joka teki sen että innokkaista vetomiehiä ei oikein ollut.

Kun matkaa maaliin oli enää noin kilometri päätin tehdä yhden pienen rykäisyn että tulisi tehtyä edes nyt vähän vetohommia. Pieni spurttini nosti ryhmän vauhtia vähän ennen loppukiriä mutta itse kiriin ei minulla oikein ollut enää jalkaa.
Pääjoukon kanssa kuitenkin maaliin ja hyvät fiilikset jäi tapahtumasta.
Vielä kerran isot kiitokset järjestäjille ja ensi vuonna ehdottomasti uudestaan. Nurmijärvi kuuluu ehdottomasti kesän parhaimpiin tapahtumiin niin järjestelyiden kuin myös tunnelman puolesta.

sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Keravan Kevätpolkaisu 7.52017



Kauden ensimmäinen kilpailu Seutulassa ei mennyt aivan niin kuin olin toivonut joten odotukset eivät olleet niin korkealla Keravalla.
Keravalla on yleensä kovajalkaista kuskia ja kisan alussa koitin normaaliin tapaan roikkua mukana pääjoukossa mutta ei oikein onnistunut joten tippuminen oli tosiasia.
Pääjoukosta tippui muitakin ja porukka levisi pienimpiin ryhmiin. Itse ajoin kahden muun kuskin kanssa ja edessämme oli ryhmä jota koitimme saada kiinni, oman vetovuoroni jälkeen nämä kaksi muuta painoi sellaista vauhtia oli että en pysynyt enää heidän vauhdissa joten jäin yksin polkemaan.

Onneksi takaa tuli ryhmä johon liityin, siinä oli mukana yksi tandempyörä joka veti todella hyvää vauhtia ja saatiin edellä ajava ryhmä kiinni.
Etenimme todella hyvää vauhtia mutta valitettavasti oma kuntoni oli edelleenkin aivan kateissa, joten vauhti oli minulle liian lujaa ja Nikkilän jälkeen tuli vähän eroa ryhmään joka kasvoi hiljaa mutta varmasti enkä enää pystynyt kirimään porukkaa kiinni.

Joten kun ensimmäinen kerros täyttyi niin ryhmä oli päässyt karkuun mutta tälle kertaa en sentään joutunut polkemaan yksin. Mukanani oli nimittäin yksi naiskuski joten päätimme ensimmäisen kierroksen yhdessä ja jatkoimme seuraavalle kierrokselle.
Poljimme kahdestaan jonkun matkaa kun takaa tuli taas yksi ryhmä ja liityimme tähän mukaan.

Tässä ryhmässä mentiin toinen kierros melkein loppuun asti kunnes taas Nikkilän jälkeen rasitus alkoi taas painamaan ja jälleen, ties monetta kertaa tuli pudottua ryhmän kyydistä.
Ja kuten ensimmäiselläkin kierroksella niin minulla oli taas seuraa samasta naiskuskista, kiitos vain ajoseurasta :)
Yhdessä tulimme sitten maaliin ja Keravalta jäi kyllä parempi tunnelma kuin Seutulasta.

Kunto on kyllä pahasti kateissa mutta kausi on vielä pitkä, onneksi.

lauantai 6. toukokuuta 2017

Seutulan Kierros 6.5.2017

Seutulan kierros järjestettiin (http://www.etappiajo.info/p/kuntoajo-45.html ) taas Naisten kansainvälisen etappiajon yhteydessä http://www.etappiajo.info/p/kisainfo.html.
Tänä vuonna tosin tapahtuma oli vähän aikaisemmin kuin viime vuonna mutta viime vuodesta poiketen tänä vuonna päästiin ajamaan kuivassa kelissä.
Itselleni tapahtuma tuli vähän liian aikaisin ja kunto oli vielä aika iso kysymysmerkki, talvikauden treeniä oli kuitenkin tullut tehtyä mutta se oli painottunut enemmän voima kuin aerobiseen puoleen.

Tapahtuma itsessään on kuitenkin aina ollut mukava ja reitti on paitsi mukava ja haastava niin myös tuttu ja turvallinen.
Vaikka sää olikin kuiva niin tuuli oli kuitenkin suhteellisen kova ja vaatetuksen kanssa minulla oli vähän pähkäiltävää.
Loppujen lopuksi valitsin kuitenkin että lähden matkaan irtolahkeilla sekä hihoilla, jälkiviisautena voi todeta että olisi hyvin voinut ottaa ohkaisemmat lahkeet tai ajaa ihan ilman.

Itse lähdin taas ajamaan kategoria 3:ssa, olen huomannut että siellä on ollut minulle sopivaan tasoista vauhtia ja niin että voin jopa osallistua vetohommiin jos siltä tuntuu.
Kategoria 2:ssa voisin ehkä pysyä peesissä mukana hyvällä tuurilla mutaan mitään muuta järkevää tuskin siellä pystyisin tekemään. Joten siksi ajattelin että ainakin nyt alkuun lähden taas liikkeelle kategoria 3:sta kuten viime vuonnakin.

Matkan pituus oli kategoria 3:lla 82 km mikä minulle oli aika reipas lenkki näin ensimmäiseksi kilpailuksi tälle kaudelle. Tämä tarkoitti että 41 km pituista lenkkiä kierrettiin kaksi kertaa.
Kategoria 3 lähti matkaan ja jo aikaisessa vaiheessa huomasin että tänään ei todellakaan ollut minun päiväni.
Kauden ensimmäinen ajo nyt muutenkin menee minulla aika usein pipariksi mutta nyt huomasin että jo heti alussa oli vaikeata jopa kategoria 3:ssa.
Vaatetta oli selvästi liian paljon ja nopeasti kroppa rupesi käymään niin kuumana että jo puolen kierroksen jälkeen olin jo ehtinyt juomaan yhden juomapullon tyhjäksi.

Omat vaikeudet sen kuin jatkuivat ja vähän sen jälkeen kun tultiin Lahelaan niin liikenneympyrään tultaessa tulin sen verran varovasti että tuli pieni rako pääjoukkoon.
Tämän jälkeen peli olikin aika pitkälti pelattu ja tiesin että nyt tulisi sitten ajettua loppumatka yksin.
Kova tuuli ei ainakaan helpottanut matkantekoa mutta maaliin sentään pääsin mutta voimat olivat kyllä aika poissa.

Voi sanoa että tämän kauden ensimmäisessä kisassa tuli turpaan oikein kunnolla mutta suunta voisi olla vain ylöspäin.
Kuten aikaisemmin todettua niin itse tapahtuma on kyllä mitä mainioin, se saisi vain omalta osaltani olla vähän myöhemmin kesällä kun kuntoakin olisi hieman enemmän.