sunnuntai 11. elokuuta 2013

Satasen kuntoajo 11.8.2013

Oli ensimäistä kertaa järjestettävän Satasen kuntoajon vuoro.
Sääennusteet olivat luvanneet sateista säätä, mutta tapahtumapäivänä aurinko paistoi ja viivalle oli saapunut noin 400 innokasta polkijaa.
Järjestäjä oli selvästi onnistunut markkinoimaan tapahtumaa onnistuneesti ja itse reittikin näytti erittäin mielenkiintoiselta ja vaativalta.

Aviapolis Cycling Team oli vahvasti mukana tapahtumassa 18 polkijan voimin mikä taisi olla ennätys nuoren seuran historiassa.
ACT-paidat olivat hienosti edustettuina lähdössä ja odotettavissa olisi että myös kokonaistilanteessa ajajat olisivat hyvillä sijoilla.

Itse olin taas liikkeellä mentaliteetilla ”varmasti maaliin” ja siksi otin lähdön ehkä jopa turhankin varovaisesti.
Alku tuntui jaloissa yllättävän raskaalta ja kun vapaa-vauhti alkoi niin oli vaikeata löytää oikea rytmi ajamiseen.

Pääjoukon mukana meni kuitenkin alku ja kun ryhmä sitten hajoisi vauhdin kasvaessa pienempiin ryhmiin niin huomasin polkevani noin kymmenen polkijan ryhmässä.
Sain kiinni muutaman seurakaverin joille huusin että tulisivat mukaan ryhmään mutta he eivät valitettavasti pysyneet ryhmän mukana.
Tässä ryhmässä meni ensimmäiset 50km aktiivisesti vetotöitä tehden.
Pienen ryhmämme vauhti kuitenkin hiipui pikku hiljaa koska vetomiehistä rupesi olemaan pulaa, peesailijoista ei niinkään.
Itsekin rupesin jo tuntemaan että jaloissa rupeaa painamaan kun meidät saavutti yhtäkkiä paljon suurempi ryhmä.
Uudessa ryhmässä oli 30-40 polkijaa joten pystyin hyvin vetäytymään ryhmän perälle huilaamaan.
Ajattelin että ryhmästä irtoaa varmasti jokin porukka omalle matkalleen joten kyttäsin suhteellisen lähellä kärkeä jotta pääsisin mukaan irtiottoon.

Reitin vaativuus rupesi paljastumaan matkan edetessä ja iso ryhmä oli pienentynyt huomattavasti kun saavuttiin viimeisille kilometreille.
Tässä vaiheessa ryhmässä oli enää ehkä noin kymmenen polkijaa ja itsekin huomasin että enää ei ollut minullakaan jalkaa yrittää mitään hullua irtiottoa joten päätin vaan rauhassa rullailla ryhmän perällä maaliin.

Maaliin saavuttiin hyvässä hengessä ja pakko myöntää että koko tapahtumasta jäi todella positiivinen fiilis.
ACT:n Juha ja Christian fiilistelemässä ajon jälkeen.
Ystävälliset toimitsijat ja ruoanjakajat tuntuivat olevan aina iloisia kuten myös kaikki polkijat.
Pientä nipottamista ja parannettavaa toki löytyy, tällä kertaa liikenteen jakajien suuntaan,
joissain tilanteissa heille näytti tulevan vähän kiire pysäyttää liikene ja näyttää suunta pyöräilijöille mutta ilman ongelmia meni ainakin omalta osaltani.
Reitti oli merkitty suuntamerkein mutta mielestäni ne olisivat voineet olla vähän isommat ja värikkäämmät jotta ne olisi huomattu paremmin.
Nyt tuli pari tilannetta varsinkin alussa että joutui huutamaan porukalle risteyksen kohdalla että reitti jatkuu suoraan kun porukka rupesi empimään minne mennä.

Lisää kuvia tapahtumasta

Satasen Kuntoajo 2013 tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti