sunnuntai 3. elokuuta 2014

Porvoon kuntoajo 3.8.2014

Porvoossa ajettiin ensimäistä kertaa Porvoon kuntoajo joten toisen kerran tänä kesänä pääsi suuntamaan Porvoon hienoihin maisemiin polkemaan.
Matkana oli sekä 110 km ja 55 km joista sai valita itselleen ja omalle kunnolle sopivimman. Maasto oli tarpeeksi mäkinen molemmilla matkoilla.
Noin 150 polkijaa oli ilmestynyt paikalle ja heistä noin sata oli valinnut päämatkan.
Itse olin luonnollisesti valinnut myös 110 km päämatkan joten kokopäivän urakka oli edessä.
Lähtöpaikkana oli sama kuin Viiden Pitäjän Ajossa eli Porvoon Amisto joten osaksi reitti oli tuttua.
Lähtöhetkellä kaikki lähtivät siististi matkaan auringon paistaessa pilvettömällä taivaalla.



Kerrankin olin lähdössä onnistunut sijoittumaan oikein hyvin lähelle kärkeä ja saattoajo sujui ilman ongelmia.
Vapaa-vauhdin alkaessa vauhti kiihtyi taas sen verran että jalkaa ei ollut ajaa siinä ryhmässä vaan hitaasti mutta varmasti ryhmä hävisi horisonttiin.

Tiesin että reitti tulisi olemaan raskas ja lämmin sää tekisi reissusta taatusti rankan joten oli parempi tyytyä ajelemaan hitaammassa porukassa.
Maalissa sain tosin kuulla että ei pääjoukko ollut sittenkään ajanut niin kovaa, alkurynnistyksen jälkeen porukan vauhti oli hiipunut jonnekin vähän päälle 37 km/h keskivauhdin paikkeille.
Harmi vaan että tällä hetkellä ei ole kuntoa ajaa kovaa alkurykäyksiä vaan harjoittelu on keskittynyt enemmän pitkiin rauhallisempiin vetoihin.
Sen jälkeen kun oma tavoite tälle kesälle täyttyi Pirkan Pyöräilyssä niin motivaatio on myös ehkä pikkaisen hiipunut ja alkukesästä olinkin mielestäni paremmassa kunnossa kuin nyt.

Porvoon kuntoajo oli kuitenkin kaikin puolin mukava tapahtuma vaikka tie ei aina ollutkaan parhaassa mahdollisesta kunnossa.
Reitti oli kyllä muuten kaikin puolin juuri sellainen kuin mistä minä pidän, paljon ylä- ja alamäkiä.
Ryhmämme vauhti vaan oli aika sunnuntaiajo-tasoa, lopussa vähän piristyi mutta vetotöihin ei oikein vapaaehtoisia löytynyt.
Itsekin peesailin kunnes matkaa maaliin oli enää 30 km, sen jälkeen tein vähän vetovuoroja.
Odotin ja katselin jos ryhmästä olisi joku yrittänyt irtiottoa mutta sellaista ei tullut. Kummallisesti vetotöihin ei kukaan jaksanut mutta jos joku yritti karkuun niin ryhmästä kyllä löytyi innokkaita ajamaan kiinni.
No näillä sijoilla ei ole järkeä mihinkään loppukiriin joten ajelin rauhassa ryhmän perällä maaliin, pääasia oli ehjänä maaliin pääsy.
Joku ajoi kerran takarenkaaseeni mutta mitään muita vaaratilanteita ei matkalle onneksi mahtunut.
Ilahduttavasti myös ruotsia pääsi käyttämään ajon aikana kun juttelin parin muun polkijan kanssa, sama Akilleksen kaveri jonka kanssa ajelin Royalissa maaliin oli nytkin samassa porukassa.Oma loppuaikani oli 3:17:48 keskivauhdin jäädessä jonnekin 34,2 paikkeille joten mikään vauhtiajo ei nyt tullut. Omassa sarjassa sijani oli 47 ja 94 polkijaa pääsi maaliin.

ACT:n Tuukka hienosti pääjoukon kyydissä.
Pääjoukossa vauhti oli maltillinen melkein loppuun asti kunnes 15 km ennen maalia vauhti kasvoi ja pääjoukossa rupesi olemaan enemmän eloa.
ACT:llä oli taas hienosti muutama kuski mukana pääjoukossa, Tuukka, Arjo sekä Antti pysyivät hienosti mukana pääjoukon vauhdissa.

Noin 3 km ennen maalia Marek Salermo ajoi irti pääjoukosta ja ajoi aikaisemminirti lähteneet polkijat kiinni.

Loppukirikamppailu käytiin Salermon ja Valtteri Härkösen kesken Salermon viedessä voiton, kolmanneksi tuli Juho Färlin.
Kokonaiskisan 110 km matkalla Marek Salermon aika oli 2:57:57. Naisten sarjan voitti ACT:n Michaela Åvall ajalla 3:17:48.

Loppukiri Salermon ja Härkösen välillä.
Maalissa olisi mielestäni voinut olla vähän parempi tarjoilu, nyt juomistakin joutui metsästämään jostain liikuntasalista jossa tosin oli kyllä tarjolla erittäin hyvää makaronilaatikkoa.
Viiden Pitäjän ajossa oli ainakin juomaa tarjolla heti maalissa ja mitaliinkin sieltä sai muistoksi.
Lopulta aika vähän löytyi nipottamisen aihetta ja ensi vuonna varmaan suuntaan taas tänne polkemaan.

Tulokset: http://www.tulospalvelu.profiili.fi/SIRA_Files/downloads/SAAPUNEET/2014/porvoo_3.8.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti