sunnuntai 9. elokuuta 2015

Porvoon kuntoajo 9.8.2015



Porvoossa riittää upeita teitä pyöräilyyn, se tuli jälleen todistettua Porvoon kuntoajossa. Viime vuonna ensimäistä kertaa järjestetty tapahtuma oli tänä vuonna kerännyt paikalle selvästi enemmän polkijoita kuin viime vuonna. Kuulemani mukaan jo ennakkoon oli ilmoittautuneita yhtä paljon kuin viime vuonna koko tapahtumassa. Tänä vuonna matkaan lähti noin 170 polkijaa kiertämään 110 km tai 55 km reittejä.


ACT:llä oli neljän ihmisten vahvuinen edustus tällä kertaa, Anssi Häkkinen, Janne Hallikainen sekä minä. Kauniinapa sukupuolta edusti hienosti Michaela Åvall joka nappasi naisten sarjassa toisen sijan.

Vaikka kesä noin muuten on ollut kylmä, sateinen ja kurja, ( no okei kyllä niitä aurinkoisiakin päiviä muutama oli) niin nyt oli kuitenkin keli kohdallaan ja lämpöä oli sen verran että ei tarvinnut irtohihoja tai sadetakkeja kaivella esille. Parkkipaikalla tuli juteltua lyhyesti BikePlanetin Ari Häkkisen kanssa ja tämän jälkeen olikin aika laittaa fillari kuntoon ja tehdä vähän alkulämmittelyä. Vaikka tosipyöräilijähän ei lämmittele, siinähän kuluu energiaa ihan hukkaan!
Ihan vakavasti puhuen niin alkulämmittelyä suosittelen kyllä jokaiselle että ei tule ihan shokkia lihaksille kun startti koittaa.

Liikkeelle lähdettiin rauhallisesti etu-auton takaa, vähän ajanpäästä koitti vapaavauhti ja vauhti kipusi 40 km/h tuntumaan. Vähän oli hakemista alussa ja muutaman kerran joutui vetämään jarruista mutta erittäin siististi porukka ajoi.

Alkumatka meni aika kevyesti kun vaan pysyi alkukiihdyttelyn ajan mukana porukassa, tämän jälkeen meno rauhoittui. Välillä vauhti oli vain 30 km/h kunnes taas kiihtyi. Noin 20 km kohdalla tuli pieni putoaminen pääjoukosta mutta muutaman muun polkijan kanssa päästiin takaisin ryhmään.

Rasitus oli alussa minulla aika tasaista mutta pikkuhiljaa alkoi meno painaa. Rasitus kasvoi pikkuhiljaa joten yritin edetä enemmän kohti joukon kärkeä. Ajo tuntui ihan hyvältä mutta sitten aivan yhtäkkiä iski taas ongelmia. Noin 50 km kohdalla tuli loiva pitkä ylämäki jossa pääjoukon vauhti oli 40 km/h. Tässä vaiheessa minulle iski taas se perinteinen hyytyminen ja näin valuin kohti joukon perää. Kun ei vaan kulje lujempaa niin ei kulje.

Noh tippuminen kyydistä oli kohtalo mutta ei se mitään, matkaa oli vielä 60 km jäljellä joten ei muuta kun polkimet pyörimään. Omaan tahtiin kun ajeli niin sykkeetkin aleni taas ja pystyin ajamaan itselleni sopivalla rasituksella. Yksin sainkin sitten polkea 12 km ennen kuin takaa tuli seuraava porukka. Sen aikana sitä ehtikin palautua ihan hyvin.

Noin 9 kuskin ryhmä tuli takaa ja liityin heidän joukkoon. Vauhti pyöri siinä 30-35 km/h tuntumassa mikä tuntui aivan sopivalta. Kun kilometrit lähestyivät loppuaan niin ryhmän vauhtikin rupesi kiihtymään ja pientä kilvanajoa saatiin ryhmään, loppu sujui kuitenkin ilman ongelmia ja ajo oli siistiä.

Maalissa oli sitten ruokatarjoilua, makaronilaatikko maistui ainakin meikäläiselle ja muistoksi tuli vielä osallistumismitali

Teemu Viholainen tuulettaa voittajana.

Porvoon kuntoajosta muodostui Akilleksen juhlaa kun lyhyemmältä matkalta tuli heille kaksoisvoitto Joakim Nordströmin ja Jonas Nordströmin tahdittamana. Kolmas oli Cycle Centerin Heikki Roselius.

Naistensarjan voitto meni Kirsi Aholle, Miia Salomonsson-Nummelan ja Kirsten Besuch:in viedessä loput palkintopallisijat.
Pitkän matkan voitto meni niin ikään Akillekselle Teemu Viholaisen tullessa maaliin ennen Niki Birlingiä ja Valtteri Härköstä.

Myös ACT saavutti palkintosijan kun Michaela Åvall sijoittui pitkällä matkalla toiseksi naistensarjassa IK-32 Minna-Maria Kangaksen jälkeen. Tatja Purhonen joka edustaa IBD Vivusta otti kolmannen sijan.

Janne Hallikainen vauhdissa.
Miehistä Anssi Häkkinen sijoittui parhaana ollen 12:s, Janne Hallikainen seurasi tiukasti perässä ja oli 19. Kun tulosluetteloa tiirailee alaspäin, niin sijalta 52 löytyy Christian Tinell ajalla 3:07:40 joten reilu 20 minuuttia hävisin voittajalle.

Vähän jäi tietysti harmittelemaan tippuminen pääjoukon kyydistä mutta ei voi mitään. Seuraavalla kerralla sitten uusi yritys. Kuitenkin tapahtumasta jäi hyvä maku suuhun joten ensi kesänä suunta vie jälleen Porvooseen.


Porvoon kuntoajojen täydelliset tulokset 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti