sunnuntai 30. elokuuta 2009

Back in Business



…näin voisi kuvailla tämän hetken fiiliksiä. ”Epäonnistuneen” Eteläkärjen ajojen jälkeen oli hetken ongelmia motivaation kanssa, mutta parin onnistuneen lenkin jälkeen pyöräilyinto on jälleen löytynyt ja nyt on ihan positiiviset odotukset viikko ennen Tour de Helsinkiä.

Myllyn pyöräilystä ei loppujen lopuksi tullut mitään minun osaltani tänä vuonna johtuen aika ja ekonomisista ongelmista, mutta jääpähän jotain mihin tähdätä ensivuonna.
Nyt viikko ennen kauden päätavoitetta eli Tour de Helsinkiä voi vähän mennä läpi pari ongelmakohtaa jotka ovat vaivanneet minua.

Ensimmäinen asia joka tällä hetkellä herättää pientä pelkoa on reitin kunto.
Kuin ajoin eilen reitin läpi huomasin että Nikkilästä eteenpäin oli reitti paikoitellen aivan kauheassa kunnossa ja ellei teitä saada korjattua ennen tapahtumaa niin on melko varma että jossain näissä kohdissa rytisee ja ehkä kovaa.
Toivon todella hartaasti että tiet saadaan korjattua ennen ensi sunnuntaita tai että järjestäjät muuttavat reittiä näiden pahojen paikkojen osalta sillä voin vain ajatella mitä riskejä siitä muuten muodostuu jos 1500-2000 polkijaa rysäyttää näihin koloihin ja kuoppiin.

Toinen asia mitä mietityttää on osallistujien määrä. Jos viime vuonna oli jotain 1000 osallistujaa niin tänä vuonna määrän ennakoidaan tuplantuvan mikä sinänsä on hienoa, mutta mitä isompi porukka niin sitä isompi on myös kolareiden riski.
Jo viime vuonna oli aika paljon kasoja ja nyt kuin liikkeellä on vielä enenemän porukkaa ja kaikki vähän eri tasoisia, jotkut eivät välttämättä ole edes koskaan ryhmässä ajaneet niin riski että joku tekee jonkun paniikki liikkeen ryhmässä on suhtkoht suuri.

Tämä on saanut minut miettimään että mihin ryhmään sitä oikein menisi ajamaan.
Tällä hetkellä näyttää siltä että 35 keskari ryhmä on se mistä aloitettaan kun ainakin HePo:lla on tiiminsä siinä ja pari muutakin tuttua aikoo ajaa siinä ryhmässä.
Pelko on vain että 35 ryhmästä tulee erittäin iso mikä ei välttämättä tee ajosta yhtään mukavampaa joten jokin pieni ”irtiotto ryhmä” olisi poikaa.
Kaikesta negatiivisesta ennakkotunnelmista huolimatta uskon että tapahtumasta tulee taas loistava niin kuin viime vuonnakin ja sään salliessa 140 km lenkki hienossa maisemissa on oikein hyvä tapa viettää sunnuntaipäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti