tiistai 19. heinäkuuta 2016

Bianchi Cup - Kråkö Porvoo 19.7.2016



Porvoon Kråkössä järjestettävä Bianchi Cupin kilpailu on kerännyt mainetta hyvänä tapahtumana niin järjestelyiden kuin reittinsäkin osalta.
Kyseessä oli minulle ensimmäinen kerta kun osallistuin Bianchi Cupin kilpailuun. Bianchi Cup on arki tiistaisin järjestettävä pienimuotoinen lisenssivapaa kilpailusarja joita järjestetään pääkaupunkiseudun lähettyvillä.
Matkana oli 33 km pituinen reitti joka koostui noin 16 km kierroksesta joka kierrettiin kahteen kertaan.
Ennen kisaa poljin lämmittelynä kierroksen kertaalleen läpi ja pakko oli allekirjoittaa todeksi väitteet joiden mukaan reitti ja maisemat olivat todella hienot.
Väkeä oli erittäin paljon paikalla mikä tietysti oli hieno asia meidän ACT-seuralla joka oli järjestämässä tapahtumaa.

Tapahtuma alkoi heti alusta reippaalla vauhdilla joka oli ehkä jopa kovempaa mitä itse olin odottanut. Vaikka olin ehtinyt ennen starttia lämmitellä kroppaa niin tämä tuli sille kuitenkin vähän shokkina.
Kun tultiin ensimmäisen kierroksen viimeiseen mutkaan ja toinen kierros oli alkamassa niin otin mutkan vähän turhan varovaisesti ja heti tuli vähän rakoa edellä ajavaan.
Ensimmäinen kierros oli painettu sen verran kovaa että minulla ei enää ollut jalkaa tuon eron kiinni ajamiseen.

Toinen kierros meni sitten pienemmän ryhmän kanssa. Tuon ryhmän kanssa sitten menikin maaliin asti vaikka vähän yritin välillä lisätä vauhtia, jalat olivat kuitenkin niin loppu joten siitä pyristelystä ei tullut mitään. Erittäin siistiä ajoa oli kuitenkin ja niin oli ollut myös heti alusta.
Ensi vuonna sitten tiedän paremmin miten varautua näihin Bianchi Cupin tapahtumiin.