sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Klaukkalan Ympäriajo 19.6.2016

Välillä tulee päiviä kun pyörä kulkee kuin itsestään ja välillä sitten meno ei kulje ollenkaan, tänään sattui päivä joka sopi tuohon jälkimmäiseen.
Klaukkalan Ympäriajo oli uusi tapahtuma jota oli järjestämässä myös Giro Espoota järjestämässä ollut taho. Säätiedotukset eivät olleet luvanneet ihan sitä parasta keliä uudelle tapahtumalle ja tämä näkyi myös osallistuja määrässä. Vaikka vähän sadetta tulikin vielä tunti ennen starttia mutta pikku hiljaa keli parani mitä lähemmäs lähtö tuli. Juuri ennen lähtöä tummat pilvet olivat jo ehtineet niin kauas että irtohihoja ja lahkeita sai alkaa ottamaan pois kun lämpötila nousi.

Kun matkaan oltiin päästy niin tämän jälkeen ei sateesta näkynyt merkkiäkään ja tiekin oli ehtinyt jo kuivua.
Itse tapahtumasta tuli IBD-joukkueen juhlaa, he olivatkin ainoat jotka olivat saapuneet paikalle kunnollisen joukkueen voimin.
Itse kisa ratkesi jo noin 20 km jälkeen kuin IBD:n Niki Birling pääsi helposti irti ja tämän jälkeen loput joukkueesta keskittyi vain pitämään pääjoukon vauhdin kurissa. Lopussa IBD valtasi vielä muutkin palkintopallisijat joten muille ei jäänyt kuin murusia.

Reitti oli yllättävän raskas mikä näkyi minulla siinä että vaikka alku menikin suhteellisen hyvin niin vähän ennen kuin 40 km tuli täyteen niin tipahdin kyydistä, ei vain ollut nyt jalkaa tai kuntoa.
Hieman harmitti kyllä sillä pääjoukko oli ollut vain vähän päälle 20 polkijan suuruinen, siinä olisi ollut hyvä ja turvallista polkea mukana.

Sooloajeluksi meni kuitenkin nyt joten vedin jalan suoraksi ja päätin että odotan että takaa tulisi joku porukka jotta ei yksin tarvitsisi ajella, kiirehän ei ollut enää minnekään.
Rauhallista rullailua sainkin jatkaa aika pitkään ennen kuin takaa tuli yksi toinen yksinäinen pyöräilijä. Kahdestaan sitten ajelimme loput parikymmentä kilometriä maaliin mitä oli jäljellä siinä vaiheessa.

Tapahtumasta jäi kuitenkin positiivinen mielikuva vaikka oma ajo menikin vähän penkin alle. Itse tapahtumalla näen kuitenkin olevan potentiaalia ja toisaalta hienoa että pääkaupunkiseudun lähellä on näitä raskaampiakin reittejä sisältäviä tapahtumia.