sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Royal pyöräily 5.7.2015




Lahdessa sää suosi jälleen pyöräilyä kun oli perinteisen Royal Pyöräilyn vuoro.
Liikkeelle lähdettiin reippaasti ja alussa keksivauhti pyöri 40 km/h tuntumassa. Ajo oli aika repivää, ja vähän välillä sai kiihdytellä mikä oli aika rasittavaa.

Porukassa oli myös ACT:n Tommi Koskinen, Janne Hallikainen sekä Katri Marjava.
Matka eteni aika hyvin, Tommi ja Katri olivat hyvin pääjoukon kärjen tuntumassa ja minä olin Jannen kanssa ryhmän keski- tai häntäpäässä. Noin 40 km kohdalla Janne lähti etenemään kohti ryhmän kärkeä. Minä etenin Jannen takana ja kohta ryhmä menikin poikki muodostaen pienen irtosi irtiotto-ryhmän. Liityimme Jannen kanssa ryhmään ja takaa varmaan liittyi muitakin mukaan ja ryhmät yhdistyivät taas lopulta. Pääjoukossa kuitenkin olimme Jannen kanssa mukana yhdessä Tommin ja Katrin kanssa.

Pääjoukon ajo sujui aika hyvin eikä suurempia ongelmia ollut, ainoa haaveri sattui lyhyessä ylämäessä jossa ryhmän vauhti oli onneksi alhainen. En nähnyt mitä edellä tapahtui mutta keskellä ylämäkeä rojahti yksi polkija yhtäkkiä nurin. Tilanteessa ei käynyt pahemmin ja kaikki onnistuivat väistämään kaatuneen polkijan.

Royalin reitti on aina mielestäni ollut suhteellisen haastava ja pikku hiljaa minun jaloissani rupesi tuntumaan raskaammalta. roikuin kuitenkin ryhmän mukana. Mutta kun 104 km oli poljettu niin ryhmä ohjattiin hetkeksi kevyenliikenteenväylälle ja pieneen alikulkuun. Otin tämän alikulun turhan varovasti, ja kun ryhmä alikulun jälkeen ohjattiin takaisin autotielle olin jäänyt turhan taakse.
Isolla tiellä ryhmä kiihdytti taas vauhtia ja itse en onnistunut enää kirimään sitä kiinni. Tuntui vähän hölmöltä että suhteellisen helpossa päästin näin turhalla tavalla pääjoukon karkaamaan. Luultavasti en olisi maaliin asti jaksanut roikkua pääjoukon mukana mutta vähän matkaa kuitenkin, olisi loppureissusta tullut vähän helpompi.

Nyt edessä oli yksin polkemista eikä peesihyötyä ollut saatavilla, tämä näkyi heti vauhdissa ja keskivauhti laski kuin lehmän häntä.
Matkaa maaliin oli vielä 30 km ja edessä häämötti tyhjä tie, edessä ja takana ei näkynyt ristinsielua. Olo oli suoraan sanoen vähän orpo.
Eteenpäin oli kuitenkin puskettava ja reilu 10 km menikin yksin polkiessa, sitten olo helpottui vähän kun takaa seuraani liittyi yksi aikaisemmin pääjoukosta pudonnut polkija. Yhdessä poljimme Messilän mäkeen asti, tosin minulla rupesi kone leikkaamaan pikkuhiljaa totaalisesti kiinni ja enkä pystynyt vetotöihin. Messilän mäessä sitten en enää pysynyt tämän toisen polkijan matkassa ja viimeiset 5 km jotka olivat vielä jäljellä olivat yhtä tuskaa.

Se on metka olotila kun voimat ovat totaalisen loppu, normaalisti mäet ovat sopineet minulle oikein hyvin mutta nyt oli löpö jaloista aivan loppu.
Takaa tuli toinenkin kuski minun ohi kun rimpuilin hitaasti ja tuskissani kohti maalia. Ennen maalia tosin vielä yksi pieni ryhmä ehti ohitseni. Maaliin sentään kuitenkin pääsin, hampaat irvessä tosin.

Maaliin tullessani olo oli, paitsi aivan tyhjä niin myös vähän pettynyt että putosin niin aikaisessa vaiheessa pääjoukosta. Jos olisin roikkunut vähän pidempään niin ei olisi yksin joutunut taivaltamaan niin pitkää matkaa ja voimiakin olisi ehkä säästynyt hieman.
Nurmikolla itseäni keräten ja koettelemuksesta toipuen huomasin kuitenkin yllätyksekseni että aikani parani 8 minuuttia verrattuna viime vuoteen, ehkä reissu ei mennytkään niin reisille kuin ajattelin :)