sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Viiden Pitäjän Ajo 25.5.2014

Samaan aikaan kuin Espoossa poljettiin Giron merkeissä ja osa oli Riihimäellä kisaamassa AHH-ajoissa niin Porvooseen kokoontui neljä ACT:n miestä Viiden Pitäjän ajoon.
Paikalle ilmaantui allekirjoittaneen lisäksi Antti, Ismo ja Joni.
Kyseessä oli 41:n kerta kuin tämä suhteellisen pieni ja ainakin tälle ulkopaikkakuntalaiselle tuntematon tapahtuma järjestettiin.
Vaikka en itse ollut aikaisemmin kuullut tästä tapahtumasta niin selvisi että tämä oli järjestelyitään oikein hyvin hoidettu tapahtuma. Liikenteenohjausta ja ajanottoa ei ollut mutta itse reitti oli hyvin merkitty joten ei tarvinnut pelätä eksymistä.
Kuulemani mukaan tänä vuonna paikalla oli selvästi enemmän osallistujia kuin edellisenä vuonna, arvioin että ainakin satakunta polkijaa oli tullut paikalle nauttimaan ihanasta kesäsäästä ja ottamaan osaa 90, 50 tai 30 km matkalle.

Tapahtuman luonne oli erittäin rento, mikä tuli viimeistään selville kun alunperin klo 9 ilmoitettu yhteislähtö tapahtuikin vasta noin 9.10. Tämä tosin ei näyttänyt paljon porukkaa stressaavan ja osa oli lähtenyt matkaan jo aikaisemmin omaan vauhtiin. Hienon rentoa meininkiä jossa ei turhasta stressata.

Kun matkaan päästiin niin ACT:n pojat lähtivät parin muun polkijan kanssa sellaiseen laukkaan että itsekin sain ajaa niin kovaa kun pääsin että pääsin ylipäänsä mukaan porukkaan.
Vauhti oli erittäin reipasta ollen kokoajan 40-50 km/h välissä.
Huomasin heti alussa että minun jalkani eivät tällaista vauhtia tulisi kestämään loppuun asti, varsinkin kuin hellettä oli näin paljon. Ehdin tehdä yhden vetovuoron jonka jälkeen oli pakko tiputtaa itseni ryhmästä, ryhmä karkasikin nopeasti horisonttiin. Takana ei näkynyt ristinsielua joten jouduin polkemaan monta kilometriä ypöyksin ja ehdin ajatella joutuisikohan tässä polkea yksin koko matkan.

Se huoli oli kuitenkin turha sillä takaa tuli lopulta suhteellisen iso pääjoukko oikein hyvää vauhtia.
Liityin mukaan tämän ryhmän perälle ja nauttien matkasta.
Noin 35 km kohdalla pääjoukko saavutti ACT:n pojat sekä yhden Akilleksin polkijan. Kaksi kovaa polkijaa oli vielä karkumatkalla ja tulisi olla hyvän aikaa ennen kuin heidät saavutettiin.

Pääjoukko meni kohta kahtia ja Antti oli ACT:n polkijoista aina joka tähän ryhmään pääsi mukaan. Itse oli niin pääjoukon perällä että tuli kiire lähteä kirimään kohti kärkeä kun huomasin että letka meni poikki.
Ismo ja Jouni olivat niin huonoissa asemissa että eivät päässeet tai jaksaneet enää kiriä mukaan irtiotto ryhmään.
Olin päättänyt että haluan mukaan ja poljin niin lujaa kun pääsin, usko meinasi moneen kertaan loppua mutta huomasin että vähän kerralla saavutin irtiotto porukkaa.
Lopulta pääsin viimeisin polkijan peesiin ja pääsin hengähtämään, taka-ajo oli kestänyt suunnilleen noin 7 minuuttia ja pulssini oli ollut 181 kokoajan.

Tämän taka-ajon jälkeen minusta ei ollut enää vetohommiin ja päätinkin että tästä lähtien peesaan vaan maalin asti ja koitan roikkua porukan mukana.
Porukassa oli sen verran kovia polkijoita että ryhmän vauhti oli oikein hyvää kokoajan.
Ryhmän perällä sain kerättyä voimia muiden tehdessä vetotyön, ei ehkä se kaikkein reiluin teko mutta tiesin jos tekisin vetohommia niin en ainakaan tässä ryhmässä jaksaisi maaliin asti.

Kun matkaa maaliin oli alle 20 km niin ryhmästämme irtosi noin 7 miehen porukka, minulla ja Antilla ei ollut jalkoja vastata tähän iskuun.
Yksi Akilleksen kaveri putosi kohta irtiottoryhmästä ja Antin kanssa alettiin ajamaan häntä takaa.
Antti oli kuitenkin tyhjentänyt jalkansa niin totaalisesti että sain jatkaa taka-ajoa yksin.
Vastatuuli tuntui kovalta mutta huomasin että ylämäissä saavutin aina vähän Akilleksen polkijaa ja lopulta sain hänet kiinni. Alettiin sitten kimpassa polkemaan kohti maalia niin kovaa kun nyt enää vaan päästiin, vauhti ei kyllä enää ollut meillä niin hurjaa.

Saavutettiin kyllä muutama polkija ja lopussa otettiin Akilleksen kaverin kanssa vähän loppukirikin.
Anttikin tuli maaliin vähän ajan päästä ja vähän hänen jälkeen loputkin ACT:n miehet oli maalissa.
Laskin että oma sijoitukseni oli ehkä 5 tai 6 ja kaikki ACT:n polkijat mahtuivat 15 parhaan sakkiin.

lauantai 10. toukokuuta 2014

Nurmijärvi Ajo 10.5.2014

Nurmijärvellä järjestettiin oikea pyöräily superpäivä, tarjolla oli niin maantienkisa-osakilpailu, kuin kuntoajoa sekä maastoajoa.
Kilpaluokalla matkana oli 84 km ja Elite ja M-18 kuskit suorittivat kaksi kierrosta eli 168 km.
Maantiekuntotapahtuman ajajilla oli matkana sama 84 km kuin myös kilpasarjalaisilla.
Elite ja kilpaluokat olivat keränneet hyvän määrän osallistujia, kuntostarttiin oli ilmoittanut noin 46 pyöräilijää, se että lähtöjä oli niin monta sopi minulle oikein hyvin niin lähdöistä ei tullut liian isoja.
Monelle tämä oli ensimmäinen startti tällä kaudella ja Nurmijärvi sai kunnian käynnistää kesän kuntoajot. ACT:stä oli ilmoittautunut mukaan polkijoita niin maastoon kuin maantiellekin.
Kilpasarjaan oli ilmoittautunut kuusi kuskia ja kuntosarjassa oli kolme kuskia, maastoon oli uskaltautunut vain Janne Hallikainen.
Juniori maastokuskit lähdössä matkaan.
Elite ja kilpasarjat ajoivat ensin omat ajonsa ja heidän jälkeensä oli meidän kuntosarjalaisten vuoro.
Elite-sarjan voiton vei Akilleksen Marek Salermo ja kilpasarjan voitto meni PKK:ta edustava Johan Nordlundille.
ACT:n kauden avauksessa parhaiten onnistui Tuukka Puuronen olleen sijalla 11, muutkin ACT:läiset polkivat maaliin pääjoukossa.




Kuntosarjalaiset lähdössä matkaan.
Kuntosarjan lähtö oli seuraavaksi vuorossa ja meidän tiimistä matkaan lähti minun lisäksi Antti Kettu sekä Teemu Ramstedt.
Alku oli erittäin rauhallinen ja vähän ajan poljettuamme siirtyivät ACT:läiset lähemmäksi kärkeä ja rupesivat vetotöihin.
Vauhti vähän kiihtyi ja kärkeen muodostui oma pääjoukko joka oli kohtuullisen suuri mutta ei liian suuri.

Lähtö on aina vakava paikka.
Vähän aikaa vetotöitä tehtyämme totesimme että ryhmää ei saatu enää pilkottua pienemmäksi joten muitakin kovakuntoisia polkijoita rupesi vetohommiin.
Matka jatkui kohtuullisen kovavauhtisena mutta ainakin itselleni sopivaa vauhtia, olin jo päättänyt jäädä häntäpäähän kyttäilemään ja säästämään voimia.
Muutamalla alkoi vauhti tuntumaan ja välillä huomasi kuinka kyydistä putosi joku.
ACT tiimiläisilläkin alkoi matka painaa ja alun ehkä liian suuri innokkuus vetohommiin alkoi pikku hiljaa kostautua.
Reitti oli kuitenkin kohtuullisen mäkinen ja vauhtikin oli 36 km/h keskivauhtia.


Aivan lopussa kun matkaa ei ollut enää montaa kilometriä niin Antilla alkoi vähän painamaan jaloissa ja hän jäi vähän jälkeen samalla kun jäljellä olevat alkoivat lisätä vauhtia ja hakea parempaa paikkaa maalin lähestyessä kilometri kilometriltä.
Ryhmässä oli yhdeksän miestä jäljellä ja minä roikuin vielä porukan hännillä ja Ramstedt oli mukana porukassa kuin viimeiset kilometrit alkoivat.
Kun matkaa maaliin oli ehkä kilometri niin porukassa rysähti keskellä suoraa tietä samalla kun vauhtia oli päälle 40 km/h.
Joku osui jonkun renkaaseen ja siitä sitten joku meni nurin ja nopeasti oli kasa keskellä tietä.
Itselläni oli sen verran hajurakoa jo ryhmään että ehdin juuri ja juuri väistää kasan vaikka oli täysi kiihdytys juuri menossa.
Näin että ainakin Ramstedt joutui kasaan parin muun kanssa ja nyt enää kuusi miestä oli enää edessäni.

Kolari säikäytti sen verran että mihinkään uhkarohkeaan en enää uskaltautunut vaan ajoin turvallista vauhtia maaliin sijoittuen lopulta seitsemänneksi.
Anttikin kurvasi noin minuutin minun jälkeeni maaliin mutta valitettavasti Ramstedt jäin kasan seurauksena matkan varrelle.
Myöhemmin sain kuulla että kalusto oli kärsinyt jonkin verran ja asfaltti-ihottumaa oli tullut mutta mitään sen vakavampaa ei onneksi sattunut.
Lopun kolarista jäi valitettavasti vähän ikävä sivumaku muuten aivan loistavaan tapahtumaan.
Ilman kolaria ja vähän voimia alussa säästelemällä luulen että ACT:llä olisi ollut hienot eväät ottaa tästä kuntosarjan lähdöstä vieläkin paremmat sijoitukset.
Olin kyllä jo erittäin iloinen jo tuosta seitsemännestä sijasta ja mielestäni oli hienoa että kisasarjalaisille ja kuntosarjalaisille oli omat lähdöt.
Tämä teki ainakin kuntosarjan ajosta mielestäni erittäin rauhallista jos vertaa vaikka muihin tapahtumiin joissa on pelkästään yksi lähtö.

Pitää tunnustaa että HyPy hallitsee kyllä tämän pyöräilytapahtumien järjestämisen. Jo viime vuonna he järjestivät erinomaisen tapahtuman jossa oli maasto ja maantiematkoja tarjolla ja jälleen he saivat aikaiseksi erittäin hienon superpäivän jossa oli tarjolla jokaiselle jotakin.
Nurmijärvi Ajot oli loistava aloitus tälle pyöräilykaudelle ja oma kuntokin näyttää olevan kohdillaan.
Loppuaikani oli 2:21 muun ryhmän kanssa ja keskivauhtikin oli 35,8 km/h, ei voi muuta kun olla tyytyväinen tähän aloitukseen.

 Tulokset: