sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Giro Espoo 27.5.2012



Espoossa polkaistiin käyntiin uusi kuntotapahtuma joka oli saanut nimekseen Giro’d Espoo.
Ennen tapahtumaa olin käynyt polkemassa reitin läpi ja vähän tutustunut millainen reitti oli odotettavissa.
Jo tutustumislenkin aikana kävi selväksi että reitti olisi aika haastava ja mäkinen mikä sinänsä ei ole huono juttu, en vain oikein innostunut reitin alkuosasta joka starttasi Tapiolan urheilupuistosta.
Siinä vaiheessa kun reitti kaarsi pois Espoon keskustasta ja kohti rauhallisempia teitä niin myös matka sujui paljon mukavammin.


Kun sitten koitti itse tapahtuma niin porukkaa oli ilmaantunut hyvin paikanpäälle, arviolta noin 1600 pyöräilijää oli starttiviivalla.

Sää oli mukavan aurinkoinen ja lämmin ja ACT:lta oli taas koko porukka paikalla.
Heti lähdössä olin päättänyt että otan alun rauhallisesti ja roikun vaan porukan häntäpäässä.
Startti sujui ilman ongelmia ja vaikka mielestäni reitin alku oli edelleenkin perseestä niin siitä kuitenkin selvittiin ja lopulta päästiin rauhallisimmille teille.


Minä tuttuun tapaan roikuin taas pääjoukon mukana niin kauan kun jaksoin ja siinä vaiheessa kun tipahdin kyydistä niin nopeasti muodostui pienempiä ajoryhmiä joiden seurassa matka jatkui mukavasti.

Pieni vetohaluttomuus näkyi porukassa jossa ajelin ja moni tyytyi vaan olemaan aurinkokansipaikalla ja peesailla mikä loppua kohden näkyi siinä että vauhtimme putosi hieman.
Saimme kuitenkin kiinni yhden edellä ajavista ryhmistä ja siellähän polki yksi tuttu naama, Heikki!

Matka jatkui kohti maalia ja tässä vaiheessa vauhtimme oli jo pudonnut aika reippaasti joten pari kilometriä ennen maalia takaa tuli vähän isompi vauhtiryhmä joka ohitti meidät.
Itse otin lopun varovaisesti ja ilman riskejä ja minulle oli suhteellisen sama mikä aika tulisi olemaan joten loppu meni melkein rullaten.



Innokas kuntoilija Alexander Stubb oli myös paikalla.
Heikin kanssa tultiin taas lähes samaan aikaan maaliin joten tästähän alkoi tulla jo tapa.
Tapahtumassa oli mukana myös eräs Alexander Stubb jota pyöräilykärpänen oli päässyt puraisemaan.







Maalissa oli iloinen tunnelma.

Kaiken kaikkiaan reissu oli ihan onnistunut ja seuraavaksi olisikin edessä jotain ihan uutta kun edessä olisi elämäni ensimmäinen maastotapahtuma.