sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Ahh-ajo 22.4.2012

Edessä oli monella tapaa mielenkiintoinen vuosi ja uudet kujeet.
Suurin muutos edellisiin vuosiin oli että tänä vuonna edustin ensimäistä kertaa oikeata kisajoukkuetta.
Hepon lenkiltäkin tuttu Ville Ilves kysyi vuodenvaihteessa jos minulta löytyisi innostusta liittyä vastaperustettuun uuteen ACT (Aviapolis Cycling Team) joukkueeseen.
Suurin osa muista polkijoista jotka olivat tulossa joukkueeseen olivat myös tuttuja naamoja Hepon lenkeiltä.
Vaikka olenkin aikaisempina vuosina aktiivisesti osallistunut erilaisiin kuntoajoihin niin varsinaista kisakokemusta minulla ei ole, joten ajattelin uudet haasteet ovat aina tervetulleita.
ACT joukkue 2012 valmiina ensimmäiseen kisaan.

Ensimmäinen koitos oli siis Riihimäellä poljettu AHH-ajo.
Mitään varsinaista tavoitetta en itselleni asettanut, kunhan korkeintaan maalin pääsisi ja vielä ehjänä.
Keli oli kuitenkin suhteellisen viileä vielä minulle ja minä tunnetusti en voi sietää viiletä joten ajattelin että kylmähän tässä vielä tulee.

No kun lähtölaukaus sitten kajahti ilmoille niin nopeasti se kylmyys sitten häipyi kun heti alussa lähdettiin aika reipasta vauhtia liikkeelle. lähtö
Vauhti kuitenkin tasaantui ja alku tuntui menevän yllättävän hyvin.
eka kierrosEka kierros taittui ilman ongelmia ja tuttuun tapaan roikuin taas porukan häntäpäässä ja kyttäilin miten muut ajaa

Vähän yli kisan puolivälissä sitten huomasin kuinka Heikki oli yhtäkkiä jäämässä ja samalla minullekin ehti tulla vähän rakoa pääjoukkoon.
Huomasin että nyt rupesi jaloissa tyhjenemään ja muutahan siihen ei sitten enää vaadittukaan ja näin pääjoukko hiipui hitaasti mutta varmasti horisonttiin.



Pientä yritystä minulla oli vielä ajaa pääjoukko kiinni mutta tehtävä oli mahdoton, ajelin sitten hetken aikaa yksin kunnes Heikki otti minut kiinni.


Heikin kanssa ajettiin sitten hyvällä vuorovedolla kisa maaliin ja vaikka pääjoukon mukana ei tullutkaan pysyttyä koko matkaa niin mielestäni reissu oli silti kaikin puolin erittäin onnistunut ja hauska.