sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Giro Espoo 27.5.2012



Espoossa polkaistiin käyntiin uusi kuntotapahtuma joka oli saanut nimekseen Giro’d Espoo.
Ennen tapahtumaa olin käynyt polkemassa reitin läpi ja vähän tutustunut millainen reitti oli odotettavissa.
Jo tutustumislenkin aikana kävi selväksi että reitti olisi aika haastava ja mäkinen mikä sinänsä ei ole huono juttu, en vain oikein innostunut reitin alkuosasta joka starttasi Tapiolan urheilupuistosta.
Siinä vaiheessa kun reitti kaarsi pois Espoon keskustasta ja kohti rauhallisempia teitä niin myös matka sujui paljon mukavammin.


Kun sitten koitti itse tapahtuma niin porukkaa oli ilmaantunut hyvin paikanpäälle, arviolta noin 1600 pyöräilijää oli starttiviivalla.

Sää oli mukavan aurinkoinen ja lämmin ja ACT:lta oli taas koko porukka paikalla.
Heti lähdössä olin päättänyt että otan alun rauhallisesti ja roikun vaan porukan häntäpäässä.
Startti sujui ilman ongelmia ja vaikka mielestäni reitin alku oli edelleenkin perseestä niin siitä kuitenkin selvittiin ja lopulta päästiin rauhallisimmille teille.


Minä tuttuun tapaan roikuin taas pääjoukon mukana niin kauan kun jaksoin ja siinä vaiheessa kun tipahdin kyydistä niin nopeasti muodostui pienempiä ajoryhmiä joiden seurassa matka jatkui mukavasti.

Pieni vetohaluttomuus näkyi porukassa jossa ajelin ja moni tyytyi vaan olemaan aurinkokansipaikalla ja peesailla mikä loppua kohden näkyi siinä että vauhtimme putosi hieman.
Saimme kuitenkin kiinni yhden edellä ajavista ryhmistä ja siellähän polki yksi tuttu naama, Heikki!

Matka jatkui kohti maalia ja tässä vaiheessa vauhtimme oli jo pudonnut aika reippaasti joten pari kilometriä ennen maalia takaa tuli vähän isompi vauhtiryhmä joka ohitti meidät.
Itse otin lopun varovaisesti ja ilman riskejä ja minulle oli suhteellisen sama mikä aika tulisi olemaan joten loppu meni melkein rullaten.



Innokas kuntoilija Alexander Stubb oli myös paikalla.
Heikin kanssa tultiin taas lähes samaan aikaan maaliin joten tästähän alkoi tulla jo tapa.
Tapahtumassa oli mukana myös eräs Alexander Stubb jota pyöräilykärpänen oli päässyt puraisemaan.







Maalissa oli iloinen tunnelma.

Kaiken kaikkiaan reissu oli ihan onnistunut ja seuraavaksi olisikin edessä jotain ihan uutta kun edessä olisi elämäni ensimmäinen maastotapahtuma.


sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Ahh-ajo 22.4.2012

Edessä oli monella tapaa mielenkiintoinen vuosi ja uudet kujeet.
Suurin muutos edellisiin vuosiin oli että tänä vuonna edustin ensimäistä kertaa oikeata kisajoukkuetta.
Hepon lenkiltäkin tuttu Ville Ilves kysyi vuodenvaihteessa jos minulta löytyisi innostusta liittyä vastaperustettuun uuteen ACT (Aviapolis Cycling Team) joukkueeseen.
Suurin osa muista polkijoista jotka olivat tulossa joukkueeseen olivat myös tuttuja naamoja Hepon lenkeiltä.
Vaikka olenkin aikaisempina vuosina aktiivisesti osallistunut erilaisiin kuntoajoihin niin varsinaista kisakokemusta minulla ei ole, joten ajattelin uudet haasteet ovat aina tervetulleita.
ACT joukkue 2012 valmiina ensimmäiseen kisaan.

Ensimmäinen koitos oli siis Riihimäellä poljettu AHH-ajo.
Mitään varsinaista tavoitetta en itselleni asettanut, kunhan korkeintaan maalin pääsisi ja vielä ehjänä.
Keli oli kuitenkin suhteellisen viileä vielä minulle ja minä tunnetusti en voi sietää viiletä joten ajattelin että kylmähän tässä vielä tulee.

No kun lähtölaukaus sitten kajahti ilmoille niin nopeasti se kylmyys sitten häipyi kun heti alussa lähdettiin aika reipasta vauhtia liikkeelle. lähtö
Vauhti kuitenkin tasaantui ja alku tuntui menevän yllättävän hyvin.
eka kierrosEka kierros taittui ilman ongelmia ja tuttuun tapaan roikuin taas porukan häntäpäässä ja kyttäilin miten muut ajaa

Vähän yli kisan puolivälissä sitten huomasin kuinka Heikki oli yhtäkkiä jäämässä ja samalla minullekin ehti tulla vähän rakoa pääjoukkoon.
Huomasin että nyt rupesi jaloissa tyhjenemään ja muutahan siihen ei sitten enää vaadittukaan ja näin pääjoukko hiipui hitaasti mutta varmasti horisonttiin.



Pientä yritystä minulla oli vielä ajaa pääjoukko kiinni mutta tehtävä oli mahdoton, ajelin sitten hetken aikaa yksin kunnes Heikki otti minut kiinni.


Heikin kanssa ajettiin sitten hyvällä vuorovedolla kisa maaliin ja vaikka pääjoukon mukana ei tullutkaan pysyttyä koko matkaa niin mielestäni reissu oli silti kaikin puolin erittäin onnistunut ja hauska.



sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Uudet leikkikalut 18.3.2012

Kun lumet sulaa niin sitä huomaa miten innostus hypätä pyörän selkään sen kuin kasvaa.
Koska vanha luotettava sotaratsu DBS Kilimanjaro tuli tiensä päähän juuri ennen talvipakkasia niin ajatukset kunnollisen maasturin ostosta alkoivat pyöriä päässä.
Huomasin että vaikka maantiepuolen fillarit ja osasarjat ovatkin tuttuja niin maastopuoli on yllättävän tuntematonta minulle.

Luettuani fillarifoorumia sekä eri lehtiä tulin siihen tulokseen että ei olisi järkevää hankkia perinteistä 26 tuumaista vaan suosia isompirenkaista 29 tuumaista fillaria.
Lopulta tämän vuoden puolella oli aika kömpiä kauppaan ja etsimään sitä uutta fillaria.
Budjetti rajasi aika tehokkaasti että oli tyytyminen etujoustolla varustettuun fillariin mikä toisaalta voi olla ihan hyvä näin aloittelevan maastokuskin näkövinkkelistä, eipä tule liikaa uutta tekniikkaa mitä pitää opiskella.

Ongelmaksi näytti vaan muodostuvan oikean runkokoon löytäminen. Monella kaupalla näytti olevan vain isompia 19” ja sitä isompia kokoja kun minulle sopiva olisi 17”.
No pienen eksyilyn jälkeen eteeni löysi tiensä oikean kokoinen Cuben Ltd Sl 29 malli.  Vaikka se oli vähän alkuperäistä budjettia kalliimpi niin koeajon jälkeen rupesin ajattelemaan että tämä voisi olla juuri sopiva peli. Niin vain Cube löysi tieni minun käyttöön ja nyt ekojen lenkkien jälkeen on pakko sanoa että ostopäätöstä en ole katunut.

Osasarja pyörässä on vähän parempilaatuista Deore XT ja SLX:ää ja joustohaarukkana toimii Foxin kehuja saanut Evolution 32 Float 29 RL.
Pyörä tuntuu käyttäytyvän yllättävän ketterästi, oikeastaan paljon ketterämmin mitä isopyöräiseltä odotin. Myöskään alle 13 kg paino ei menoa haittaa ja ero vanhaan pyörään on ainakin kuin yö ja päivä. Nyt kun sitä pikkuhiljaa oppii joustohaarukan säätämistä sekä tottuu itse pyörään niin tulee jo tunne että tekisi mieli mennä koittamaan johonkin maastopyörätapahtumaan :)

Lisää tuntemuksia pyörästä voi lukea täältä