sunnuntai 28. elokuuta 2011

Myllyn Pyöräily 28.8.2011


Nyt oli edessä ensimmäinen reissu Turkuun ja Myllyn Pyöräilyyn.
Alun perin piti osallistua tähän ajoon jo vuosi sitten mutta silloin sairastuminen pakotti jäämään pois, mutta nyt tuo koitos oli edessä.

Matkana oli 240 km, joten kokopäivän urakka oli tiedossa (urakka vei lopussa 7 tuntia 18 min).
Olin ennen tapahtumaa kuullut että maasto olisi tasaisempaa kuin Tampereen Pirkan Pyöräilyssä joten odotin että reissusta tulisi helpompi, mutta tulisin huomamaan että näin ei todellakaan ollut.

Alku meni mukavasti ja ennen lähtöä tapasin myös tuttuja Hepo lenkeiltä, joten yhdessä tuumin ajattelimme että liitymme Kaupin Kanuunoiden vetämään porukkaan.
Matka etenikin oikein mukavasti ja sitä tuli jopa ensimäistä kertaa elämässä poljettua hiihtotunnelissa (kokemus joka oli kyllä aika metka).

Loppua kohden minulla ei enää ollut pahemmin intoa kärkeen.
Matkan edetessä huomasin sitten että jaloissa rupesi maitohapot painamaan, varmaan pitkän kauden seurauksena joten löysin itseni aina vain useammin roikkumasta porukan hänniltä.
Alussa oli vielä riittänyt intoa jopa vetotöihin, mutta mitä enemmän matka rupesi painamaan niin sitä enemmän rupesi ajatuksissa vellomaan että ”mitäs jos en tässä porukassa pysy ylipäätänsä mukana?”


Huoltotauolla riitti vilskettä.
Viimeisessä huoltopisteessä sitten Kanuunoiden puolelta, porukan pomolta tuli ehdotus että koska osalla oli selvästi menohaluja ja osa taas halusi jatkaa nykyistä vauhtia niin pistetään porukka kahtia niin voi jokainen ajella sitä vauhtia jota haluaa.
Tuo päätös varmaan säästi minut varmalta putoamiselta sillä vaikka jalat olivat jo aivan loppu niin tässä hitaammassa vauhdissa jaksoin kuitenkin maaliin asti.
Pieniä sadekuurojakin matkalle osui.
Onnellinen mutta väsynyt.
Maalissa olikin sitten kauhean väsynyt mutta kuitenkin upea fiilis, ainakin sen jälkeen kun oli vähän ehtinyt palautella. Heti maalintulon jälkeen olo ei kyllä ollut mikään loistava ja lopulta olo parani vasta parin tunnin levon jälkeen.
Maalissa oli soppaa ja muuta ruokaa tarjolla, mutta sitä en saanut alas vaikka yritin joten pakko oli jättää ruoat syömättä tai yrjö olisi lentänyt.

Rasitus oli ehkä ollut turhan kova ja kunnon romahtaminen loppumatkalla merkki siitä että kausi ja treenaus on mennyt vähän pieleen, mutta maalin sentään pääsi joten jotain hyvää.
Onneksi kotimatkalla tuli pysähdyttyä loistavassa tienvarsiravintolassa syömässä erittäin halvan ja hyvän pihvin, silloin olokin oli jo parempi :)
Esko kuuntelee selostustani reissusta.

Lisää Mylly Pyöräily 2011 kuvia

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Eteläkärjen Ajo 14.8.2011

Opetus tästä tapahtumasta oli että on hyvä olla ajoissa paikalla tai muuten tulee kiire, ja nyt tuli kyllä kiire.
Tosin syy siihen oli viimehetken päätös ruveta vaihtamaan takarengasta vaikka alun perin ajattelin että se kestäisi vielä tämän tapahtuman (olisi se varmaan kestänytkin).
No lähtöön ehdin vaikka juoksuksi meni.
Itse tapahtuma meni ilman ongelmia, tosin pääjoukossa ei tullut pysyttyä kenties oman varovaisuuden, mutta parempi tulla maaliin kuin jäädä asfalttiin makaamaan.
Aina sitä löytyy joku porukka missä ajella ja niin kävi myös tällä kertaa.
Maaliin sitä tultiin kivassa ryhmässä ja itsellä kun ei mitään tulostavoitteita täältä ollut niin ei löydy paljon valittamistakaan.