sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Royal Pyöräily 3.7.2011


Royalista tuli taas kunnon hampaat irvessä meno mutta onneksi hyvä sellainen.
Jo ennakkoon oli paljon puhetta sen hurjasta loppumäestä ja kyllähän se mäki iso olikin tosin tapahtuman alussa oli jo ehtinyt tapahtua paljon.
Pääjoukossa tuli ajettua alkumatka mutta aavistuksen levotonta oli porukan ajo minun mielestä, joten jäin suosiolla häntäpäähän ja siitähän seurasi sitten se että kun kärki laittoi kunnolla kaasua niin sitä tuli pudottua porukasta.

No edellä ajoi kuitenkin yksi pikku porukka jossa huomasin että ajoi toinen Hepo-mies eli Heikki. Esko Lius elil Fiber oli pysynyt pääjoukossa ja karkasi horisonttiin :D
No päätin kuitenkin että Heikin ryhmä on ajettava kiinni ja mukaani liittyi yksi toinenkin kuski ja kahdestaan ajettiin sitten ryhmää takaa, ja saatiinkin ajaa aika kauan.
Molemmat jouduttiin vetämään punaisella aika pitkään ja tuntui että emme saavuta yhtään, mutta onneksi edellä ajavasta ryhmästä oli pudonnut pari kuskia jotka liittyivät meidän joukkoon joten saimme vähän apua.
Vihdoinkin mukana Heikin ryhmässä.
Ikuisuuden jälkeen (niin se ainakin tuntui) ja varmaan noin 10-15 km jälkeen onnistuimme saamaan porukan melkein kiinni, siitä sitten pikku spurtti ja olin Heikin porukassa. Valitettavasti takaa-ajo ryhmästämme vain minä ja yksi toinen kuski onnistuttiin pääsemään ryhmään, muilla ei paukut riittänyt loppurutistukseen.

Takaa-ajon jälkeen minusta ei ollut enää vetomieheksi ja peesailin vaan melkein maaliin asti ja Heikilläkin kramppasi jalka joten hän putosi valitettavasti porukasta.

Jokunen kilometri ennen maalia koitin irtiottoa parin muun kuskin kanssa kun tuntui että porukan vauhti hidastui niin paljon. Meidät kuitenkin ajettiin kiinni, mutta sitten koitti loppumäki jossa sai kyllä polkea sen mikä irti lähti ja kuitenkin vauhti oli noin 4-8 km/t :D
Vauhtini oli kuitenkin muille liikaa ja meidän porukasta tulin ekana huipulle mikä kyllä nostatti fiiliksiäni oikein mukavasti.

Maalintulon jälkeen ukkonenkin jyrähteli joten sitä pääsi juuri sopivasti alta pois. Kisakeskuksessa olikin mukava jutella muiden polkijoiden kanssa ja nauttia juotavaa.
Paikalla oli aika paljon tuttuja ja kuulemma heidänkin ajo oli sujunut oikein hyvin, joten onnea kaikille :)
Niin ja minun aikani oli lopussa ollut 2:24 keskarilla 35,9 joten hyvin oli 98 km matka taittunut :)