sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Tour de Helsinki 4.9.2011

Kauden viimeinen suuri koitos oli käsillä ja pakko sanoa että juuri tässä tapahtumassa on aina minulla pienoinen jännitys vatsassa. Suurin syy siihen lienee vuoden 2009 kolari jossa tuli oltua osallisena.
Mutta nyt takaisin tähän vuoteen ja tapahtumiin.

Heti aamusta rupesi porukkaa tulemaan paikalle ja oli hyvä että sitä oli aikaisin liikkeellä sillä parkkipaikka täyttyi nopeaan tahtiin. Onneksi olin aikaisin kisapaikalla niin ehti myös katsella mitä kaikkea tavaraa sitä oli myynnissä ja ei tarvinnut stressata vaatteiden vaihdon ja pyörän säätöjen kanssa.
Tavoite oli ottaa rennosti ja mennä taas mukaan 35 ryhmään, mutta jo lähdössä oli ruuhkaa ja ryhmän vetäjä pääsi hukkumaan massaan.
Kun vapaa vauhti sitten alkoi huomasin että olin kaukana 35 ryhmästä ja ajattelin että koittaisin ajaa sen kiinni. No se ei tietenkään onnistunut enää vaikka yhdessä vaiheessa jo luulin että olin saanut sen kiinni, mutta paljastui että tämä olikin joku toinen pikku ryhmä.

Tuossa vaiheessa oli turha enää koittaa tuhlata voimiaan, joten päätin ajella tässä ryhmässä maaliin ja vaan nauttia matkasta. Reissu menikin oikein mukavasti ja ilman haavereita, joten maalissa oli fiilis oikein hyvä.
Oma ennätysaika ei tietenkään parantunut, mutta se ei ollutkaan tänä vuonna tavoitteena. Loppuaika oli kuitenkin 4:09:16 joten ei sitä kuitenkaan paljon jäänyt että olisi mennyt alle 4 tunnin.
Luulen että tulevaisuudessakin otan tämän tapahtuman ihan vain tällaisena hupiajeluna ja vältän riskejä niin voi hyvillä mielin lopettaa fillarikauden tähän tapahtumaan.

Lisää kuvia

Tuloksia:


sunnuntai 28. elokuuta 2011

Myllyn Pyöräily 28.8.2011


Nyt oli edessä ensimmäinen reissu Turkuun ja Myllyn Pyöräilyyn.
Alun perin piti osallistua tähän ajoon jo vuosi sitten mutta silloin sairastuminen pakotti jäämään pois, mutta nyt tuo koitos oli edessä.

Matkana oli 240 km, joten kokopäivän urakka oli tiedossa (urakka vei lopussa 7 tuntia 18 min).
Olin ennen tapahtumaa kuullut että maasto olisi tasaisempaa kuin Tampereen Pirkan Pyöräilyssä joten odotin että reissusta tulisi helpompi, mutta tulisin huomamaan että näin ei todellakaan ollut.

Alku meni mukavasti ja ennen lähtöä tapasin myös tuttuja Hepo lenkeiltä, joten yhdessä tuumin ajattelimme että liitymme Kaupin Kanuunoiden vetämään porukkaan.
Matka etenikin oikein mukavasti ja sitä tuli jopa ensimäistä kertaa elämässä poljettua hiihtotunnelissa (kokemus joka oli kyllä aika metka).

Loppua kohden minulla ei enää ollut pahemmin intoa kärkeen.
Matkan edetessä huomasin sitten että jaloissa rupesi maitohapot painamaan, varmaan pitkän kauden seurauksena joten löysin itseni aina vain useammin roikkumasta porukan hänniltä.
Alussa oli vielä riittänyt intoa jopa vetotöihin, mutta mitä enemmän matka rupesi painamaan niin sitä enemmän rupesi ajatuksissa vellomaan että ”mitäs jos en tässä porukassa pysy ylipäätänsä mukana?”


Huoltotauolla riitti vilskettä.
Viimeisessä huoltopisteessä sitten Kanuunoiden puolelta, porukan pomolta tuli ehdotus että koska osalla oli selvästi menohaluja ja osa taas halusi jatkaa nykyistä vauhtia niin pistetään porukka kahtia niin voi jokainen ajella sitä vauhtia jota haluaa.
Tuo päätös varmaan säästi minut varmalta putoamiselta sillä vaikka jalat olivat jo aivan loppu niin tässä hitaammassa vauhdissa jaksoin kuitenkin maaliin asti.
Pieniä sadekuurojakin matkalle osui.
Onnellinen mutta väsynyt.
Maalissa olikin sitten kauhean väsynyt mutta kuitenkin upea fiilis, ainakin sen jälkeen kun oli vähän ehtinyt palautella. Heti maalintulon jälkeen olo ei kyllä ollut mikään loistava ja lopulta olo parani vasta parin tunnin levon jälkeen.
Maalissa oli soppaa ja muuta ruokaa tarjolla, mutta sitä en saanut alas vaikka yritin joten pakko oli jättää ruoat syömättä tai yrjö olisi lentänyt.

Rasitus oli ehkä ollut turhan kova ja kunnon romahtaminen loppumatkalla merkki siitä että kausi ja treenaus on mennyt vähän pieleen, mutta maalin sentään pääsi joten jotain hyvää.
Onneksi kotimatkalla tuli pysähdyttyä loistavassa tienvarsiravintolassa syömässä erittäin halvan ja hyvän pihvin, silloin olokin oli jo parempi :)
Esko kuuntelee selostustani reissusta.

Lisää Mylly Pyöräily 2011 kuvia

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Eteläkärjen Ajo 14.8.2011

Opetus tästä tapahtumasta oli että on hyvä olla ajoissa paikalla tai muuten tulee kiire, ja nyt tuli kyllä kiire.
Tosin syy siihen oli viimehetken päätös ruveta vaihtamaan takarengasta vaikka alun perin ajattelin että se kestäisi vielä tämän tapahtuman (olisi se varmaan kestänytkin).
No lähtöön ehdin vaikka juoksuksi meni.
Itse tapahtuma meni ilman ongelmia, tosin pääjoukossa ei tullut pysyttyä kenties oman varovaisuuden, mutta parempi tulla maaliin kuin jäädä asfalttiin makaamaan.
Aina sitä löytyy joku porukka missä ajella ja niin kävi myös tällä kertaa.
Maaliin sitä tultiin kivassa ryhmässä ja itsellä kun ei mitään tulostavoitteita täältä ollut niin ei löydy paljon valittamistakaan.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Royal Pyöräily 3.7.2011


Royalista tuli taas kunnon hampaat irvessä meno mutta onneksi hyvä sellainen.
Jo ennakkoon oli paljon puhetta sen hurjasta loppumäestä ja kyllähän se mäki iso olikin tosin tapahtuman alussa oli jo ehtinyt tapahtua paljon.
Pääjoukossa tuli ajettua alkumatka mutta aavistuksen levotonta oli porukan ajo minun mielestä, joten jäin suosiolla häntäpäähän ja siitähän seurasi sitten se että kun kärki laittoi kunnolla kaasua niin sitä tuli pudottua porukasta.

No edellä ajoi kuitenkin yksi pikku porukka jossa huomasin että ajoi toinen Hepo-mies eli Heikki. Esko Lius elil Fiber oli pysynyt pääjoukossa ja karkasi horisonttiin :D
No päätin kuitenkin että Heikin ryhmä on ajettava kiinni ja mukaani liittyi yksi toinenkin kuski ja kahdestaan ajettiin sitten ryhmää takaa, ja saatiinkin ajaa aika kauan.
Molemmat jouduttiin vetämään punaisella aika pitkään ja tuntui että emme saavuta yhtään, mutta onneksi edellä ajavasta ryhmästä oli pudonnut pari kuskia jotka liittyivät meidän joukkoon joten saimme vähän apua.
Vihdoinkin mukana Heikin ryhmässä.
Ikuisuuden jälkeen (niin se ainakin tuntui) ja varmaan noin 10-15 km jälkeen onnistuimme saamaan porukan melkein kiinni, siitä sitten pikku spurtti ja olin Heikin porukassa. Valitettavasti takaa-ajo ryhmästämme vain minä ja yksi toinen kuski onnistuttiin pääsemään ryhmään, muilla ei paukut riittänyt loppurutistukseen.

Takaa-ajon jälkeen minusta ei ollut enää vetomieheksi ja peesailin vaan melkein maaliin asti ja Heikilläkin kramppasi jalka joten hän putosi valitettavasti porukasta.

Jokunen kilometri ennen maalia koitin irtiottoa parin muun kuskin kanssa kun tuntui että porukan vauhti hidastui niin paljon. Meidät kuitenkin ajettiin kiinni, mutta sitten koitti loppumäki jossa sai kyllä polkea sen mikä irti lähti ja kuitenkin vauhti oli noin 4-8 km/t :D
Vauhtini oli kuitenkin muille liikaa ja meidän porukasta tulin ekana huipulle mikä kyllä nostatti fiiliksiäni oikein mukavasti.

Maalintulon jälkeen ukkonenkin jyrähteli joten sitä pääsi juuri sopivasti alta pois. Kisakeskuksessa olikin mukava jutella muiden polkijoiden kanssa ja nauttia juotavaa.
Paikalla oli aika paljon tuttuja ja kuulemma heidänkin ajo oli sujunut oikein hyvin, joten onnea kaikille :)
Niin ja minun aikani oli lopussa ollut 2:24 keskarilla 35,9 joten hyvin oli 98 km matka taittunut :)

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Pirkan Pyöräily 12.6.2011

Tuskien taival….
Noilla sanoilla voi varmaan kuvailla tämän vuoden Pirkan pyöräilyä Tampereella mutta jo sitä ennen oli ehtinyt tapahtumaan paljon joten pikku takaisinkelaus on paikallaan.
Eli siis alun perin tarkoitus oli käydä Kevätpolkaisun jälkeen Hyvinkäällä ajamassa mutta valitettavasti flunssapöpö iski ja kuumeessa ei parane fillaroida joten reissu jäi tekemättä.
Harmistus oli kyllä valtava sillä olen aina pitänyt Hyvinkään ajoja erittäin hyvin järjestäytyneenä ajona jossa on ollut mukava tunnelma, niin ja saahan siitä osallistumismitalin :)
Terveyden kanssa ei kuitenkaan parane leikkiä joten pikku paussi oli paikallaan ja seuraavaksi matka veikin Tampereelle jossa vuorossa oli Pirkan pyöräily ja 220 km pitkä lenkki ( oikeastaan mittarin mukaan matka oli ”vain” 208 ).
Keli oli erittäin lämmin niin kuin on ollut jo jonkin aikaa ja aamulla se ei vielä haitannut mutta klo. 12 jälkeen kuumuus rupesi vaikuttamaan jo aika lailla.
En startannut missään nopeusryhmässä mutta jo alussa muodostui pikku ryhmä joka lähti ajamaan aika reipasta vauhtia ja selvästi kovempaa mitä olin alun perin ajatellut mutta ajattelin että meno maistuu joten mikäs siinä.
Meidän 5-6 kuskin suuruinen ryhmä otti nopeasti kiinni pari aiemmin lähtenyttä nopeusryhmää ja yhdessä ryhmässä joka ohitettiin ajoi Fiber joka on minulle tuttu Hepo lenkeiltä joten hän tuli mukaan meidän ryhmään.
Väki väheni mitä pidemmälle tultiin ja ennen Komin huoltopistettä meitä oli vain minä, Fiber sekä kaksi Kaupin kanuunaa.
Vauhti oli ainakin meikäläiselle sen verran nopeaa että tiesin että näin pienellä ryhmällä ja tällä vauhdilla minä en ainakaan jaksa maaliin asti.
Vaikka meihin liittyi pari muutakin kuskia niin kuumuus ja sen tuoma rasittavuus teki kaikille tehtävänsä ja muillakin alkoi jalka painaa sen verran paljon että vauhtimme hidastui ja sitten meidät otti kiinni toinen 34 keskariryhmä.
Tässä ryhmässä sitten ajettiin maaliin asti ja maalissa olin ihan poikki.
Viimeisestä 20 km ennen maalia ei ole paljon muistikuvia ja pää alkoi jo olla niin sekaisin että vain sisulla ja säryillä sitä jaksoi eteenpäin.
Ajattelin jo että se maali ei tule koskaan ja tuntui lopussa että kilometrit hupenee niin hitaasti että matka jää kohta tähän.
Sitkeys kuitenkin palkitaan ja vaikka maalissa olikin pakko vähän istahtaa alas huilimaan niin jo seuraavana päivänä rupesi olemaan parempi fiilis siitä että sitä onnistui ja jaksoi painaa maaliin asti.
Jossain vaiheessa kysyin kyllä itseltäni että miksi oikein poljen näitä pirun pitkiä ajoja ja vielä näin kovaa, ei koskaan enää ajattelin…. Kuitenkin varmaan ensi vuonna olen viivalla taas.


sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Keravan Kevätpolkaisu 15.5.2011



Kausi 2011 on mielestäni sään puolesta alkanut paljon kylmempänä kuin viime vuosi, mutta yksi asia on aina sama ja se on että Kevätpolkaisu potkaisee kauden käyntiin.

Tämän vuoden polkaisu meni taas paremmin kuin viime vuonna, joten oikeaan suuntaan mennään vaikka pääjoukosta tuli putoaminen suunnilleen samassa paikassa kuin viime vuonna.
Maalissa aika oli kutienkin 2:28 ja keskari oli 35,2 joten viime vuoden aika parani huimalla kahdella minuutilla :D

Hyvä alku kuitenkin tälle vuodella ja toivottavasti sää ja pyörä kulkee entistä paremmin mitä pidemmälle kesä etenee.

Kuvia:
Kevät Pokaisu 2011

Tulokset Kevät Polkaisu 2011