sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Tour de Helsinki 5.9.2010


Kauden viimeinen tapahtuma eli Tour de Helsinki oli vuorossa Pirkan jälkeen ja tänä vuonna tavoitteena oli päästä maaliin 35 keskariryhmässä. Viime vuonna se olisi jo onnistunut jos ei 5 km ennen maalia olisi kohdalle osunut onnettomuus joka päätti kisan siihen paikkaan.
Kolarista on selvitty ja taas oli ajatuksena osallistua kauden viimeiseen tapahtumaan, varsinkin kun Myllyn Pyöräily jäi sairastumisen takia väliin niin oli pakko keksiä jotain.

Vähän jännitystä on aina ilmassa kun TdH:sta on kyse, johtuen kai viime vuoden mällistä mutta tänä vuonna kaikki meni niin kuin pitikin eikä mitään kolareita osunut omalle kohdalle. Ambulanssi tuli kyllä nähtyä aika usein joten kaikki eivät olleet niin onnekkaita.
Meidän 35 ryhmä sentään ajoi hyvin ja lopussa oli pientä yritystä parin muun kaverin kanssa jos pääsisi irti, mutta takaa tuli joukko joka ajoi kiinni ennen maalia.
Kuitenkin loistavat oli fiilikset maalissa ja päätin että tämä jäisi viimeiseksi Tour de Helsingiksi minun osaltani… saa nähdä.

Ajoaika oli hienosti 4:04 joten paljon ei jäänyt että olisi alle neljän tunnin päästy, vähän jäi hampaankoloon siis mutta hyvin se 140 km taittui.
Tapahtuma on kasvanut joka vuosi ja nyt oli jo melkein 2000 pyöräilijää ja mielestäni rupeaa olemaan jo aika ahdasta varsinkin lähdössä.
Varsinkin kun eritasoisia kuskeja on niin paljon, mutta hyvä että tänä vuonna sitä pääsi ehjänä maaliin.