sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Pirkan Pyöräily 13.6.2010



No niin, Pirkan Pyöräily oli ja meni ja oikein hyvin menikin.
Vaikka sää aluksi hieman sateiselta näyttikin kun Vantaalta klo 4 aikoihin starttasin kohti Tamperetta ja matkalla tuli jopa pari sadekuuroa, niin itse tapahtumapaikalla sää oli kuiva vaikkakin tummia pilviä näkyi siellä sun täällä. Sadetta ei kuitenkaan juurikaan tullut ja matkan aikana piti vaatetusta keventää ottamalla kengänsuojat ja pitkät ajohousut pois, lyhyissä housuissa se ajo sujui muutenkin mukavammin.

Starttia edeltäneenä iltana oli kyllä vähän mietittävää minkä pyörän Pirkkaan ottaisi, valittavana oli Madonen 5.5 ja Jamis Ventura Elite joista jälkimmäinen on mielestäni parempi ajettava kun sää on surkea ja muutenkin compact kammet ovat ihan näppärät kovassa vastatuullessa ja mäkisessä maastossa. Valintani osui siis Jamiskeen myös sen takia että olin alkuviikosta jo polkenut sillä 200 km lenkin joten tiesin että pyörä ainakin toimii. 

Ennen kuin oma lähtövuoro tuli klo 7.10 niin ehdin jopa juttelemaan muiden fillaristien kanssa, yhden kanssa sovittiin että ajettaisiin kimpassa kun meillä molemmilla oli alustavana suunnitelmana sellainen 27 keskari.
Minä sitten lähdin vetämään porukkaa ja kohta huomasin että meno tuntui niin hyvältä että vauhtia pystyi pitämään paljon kovempana kun olin ajatellut, ensimmäiset 50 km olikin keskari 32.

Muut porukasta tipahti sitten ajon aikana pois joten homma meni suurimaksi osaksi yksinajeluksi, mutta kuitenkin reissu oli todella hieno ja maalissa keskari oli vähän yli 30.
Seuraava vähän pidempi kuntoajo onkin sitten jo Myllyn Pyöräily elokuun lopussa ja silloin matkana on 240 km, joten vähän pidempi reissu edessä.