sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Hyvinkään Ajo 29.5. 2010



Jos Keravalla oli mennyt hyvin niin samaa voi sanoa myös Hyvinkään Ajosta vaikka vauhti olikin pikkaisen rauhallisempaa. Vaihtelun vuoksi koitin pääjoukon sijasta mennä ajamaan 32 ryhmään kun ajattelin vaan ottaa rennosti ja nauttia, sääkin näytti aika sateiselta.
Onneksi sade kiusasi vaan alussa ja loppumatkasta ei ennä pahemmin vettä tullut.

Nopeasti sitä kyllä huomasi että 32 ryhmän vauhti tuntui aika hiljaiselta,  ja kun 70 kilometriä oli poljettu koitin ensimäistä kertaa irtiottoa ja toivon että joku muukin lähtisi mukaan. Valitettavasti näin ei kuitenkaan käynyt joten piti tiputtautua takaisin ryhmään ja vähän ajan päästä koittaa uudestaan. Tällä kertaa yksi naiskuski joka ajoi hienolla Trekillä lähti irtiottoon ja itse lähdin perään, mukaan tuli vielä yksi toinenkin kuski joten tällä kertaa irtiotto sitten onnistuikin.
Sillä toisellakin kuskilla oli muuten Trek Madone alla, harmi vaan että itsellä sattui tällä kertaa olemaan Jamis muuten olisi ollut aikamoinen Trek joukko :)

Naiskuski ei valitettavasti jaksanut pysyä mukana vaan tipahti pois joten minä ja se toinen Trek kuski ajettiin sitten vikat 20 km kahdestaan. Ja hyvin tulitinkin, oli hienoa kun oli säästänyt voimia peesatessa 32 ryhmässä joten nyt loppu tultiinkin sitten ihan mukavaa vauhtia. Viimeiset 10 km tultiin 40 km/h vauhtia ja edellä tuli porukkaa perä edellä vastaan mutta he eivät jaksaneet pysyä meidän vauhdissa.
Maalissa aika oli 2:54 joten alta kolmen tunnin meni ja voimia oli vielä hyvin jäljellä, seuraavalla kerralla sitten taas roikkumaan pääjoukon perälle vaan ;)

maanantai 17. toukokuuta 2010

Keravan Kevätpolkaisu 16.5.2010



No niin, kauden ensimmäinen kuntoajo ja pakkoa sanoa että oikein hauskaa oli.
25 km tuli roikuttua pääjoukon mukana mutta sitten pitkällä suoralla tuuli oli liian kova ja kuski liian heikko. Onneksi sentään joku toinenkin putosi pääjoukon kyydistä samalla hetkellä joten hänen kanssaan tuli sitten ajeltua koko loppu matka.
Kahdestaan kun joutui ajamaan niin oli kyllä aika rankka reissu mutta kukaan ei sentään tullut takaa ohi ja onnistuttiin me saamaan matkan aikana kiinni pari kuskia jotka oli tipahtaneet pääjoukosta.
Maaliin tultaessa oli kyllä iloinen tunnelma ja pystyi toteamaan että vauhti oli keskinopeuden mukaan kovempi kuin viime vuonna joten hyvältä näyttää.
Oli myös hienoa huomata että Madone toimi hienosti eikä mitään teknisiä ongelmia ollut joten uusi Dura Ace oli oikein hieno systeemi.