sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Tour de Helsinki 6.9.2009

No niin ei mennyt niin kuin piti.
Eli Tour de Helsinki päättyi sitten kolariin 5 km ennen maalia ja lopputulos oli että naama toimi ilmalennon jälkeen jarruna ja pyörä otti myös kipeää, joten maalin ei tultu.




Tässä kaikki vielä menee niin kuin pitikin.
Harmittava juttu sillä ennen onnettomuutta kisa oli edennyt todella hyvin ja juuri niin kuin pitikin. 35-ryhmä eteni aikataulussa ja lopussa olisi ollut hyvä aika odottamassa.









Todella ikävä tuo onnettomuus varsinkin kun se ei johtunut omasta mokasta. No elämä ei aina ole reilua ja onneksi onnettomuudesta selvittiin suhteellisen vähin vammoin.

Kuskille tuli käsiin pari murtumaa, puolet naamasta asfaltti-ihottumaa ja pyörästä meni vaihteet uusiksi, mutta runko säilyi onneksi ehjänä.

Kolari sai alkunsa kun nähtävästi joku ryhmän etupäässä käänsi päätään katsoakseen taakseen mikä johti sivuttaisliikkeeseen joka osui vierellä tai takaa polkevan renkaaseen.
Kun yksi kaatuu niin nopeasti sitä on porukkaa pitkin tietä. Itse poljin vasemmalla puolella tietä kun huomasin että porukkaa alkoi kaatua edessä. Yritin ehtiä alta pois, mutta tällä kertaa se ei onnistunut.

Joku liukui maata pitkin ja osui minun takarenkaaseen jonka seurauksena osuin reunakivetykseen ja siitä ilmalennon jälkeen vastaantulevien kaistalle. Onneksi autoja ei tullut vastaan joten onnistuin suhteellisen nopeasti hoipertelemaan tien laitaan huilaamaan.
Omalta osaltani ajo jäi siis siihen, mutta yksin en tarvinnut odottaa raato-auton tuloa. Yhdeltä englantilaisherralta oli pyörän runko mennyt poikki joten saatiin molemmat odottaa kiltisti autokyytiä takaisin Velodromille.

Jussi Veikkasen TdH päättyi vähän iloisimmissa tunnelmissa.


















Uusi kausi uudet kujeet

Loppuvuosi meni sitten toipuessa ja treeniä ei paljon tullut ajeltua ennen talventuloa. Mutta uusi vuosi koitti ja uudet fiilikset, helmikuussa alkoi taas talvipyöräily maistua :)
Nyt kun lumet ovat sulaneet niin on päässyt näin pääsiäisen kunniaksi ottamaan kesärenkailla tuntumaa ja sitä odottaa jo innolla kunnes hiekat on putsattu tieltä pois että voisi ottaa maantiefillarin esiin.
Kauden eka koitos on 16.5 järjestettävä Keravan Kevätpolkaisu, aika käy nopeasti joten treeni hinku on taas kova.